Makronam pozitīvs koronavīrusa tests

Pasaule
LETA 13:24, 17.12.2020 0

Francijas prezidentam Emanuelam Makronam bijis pozitīvs jaunā koronavīrusa tests, un viņš uz nākamo nedēļu pašizolēsies, ceturtdien paziņoja Elizejas pils.

 
Foto:

"Prezidenta tests uz Covid-19 šodien bija pozitīvs," teikts pils paziņojumā, piebilstot, ka tests Makronam veikts "pēc pirmo simptomu parādīšanās".

Atbilstoši noteikumiem Makrons "uz septiņām dienām pašizolēsies. Viņš turpinās strādāt un pildīt savus pienākumus attālināti", teikts paziņojumā.

Pašizolācijā dosies arī Francijas premjerministrs Žans Kastekss, jo viņš kontaktējies ar Makronu, paziņoja premjera birojs.

Kasteksam nav simptomu, taču viņš ceturtdien nedosies uz Senātu, lai izklāstītu valdības stratēģiju attiecībā uz vakcināciju pret Covid-19, pavēstīja birojs.

Makrons ir viens no vairākiem valstu līderiem, kas inficējušies ar jauno koronavīrusu, kuru vidū ir arī Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons un ASV prezidents Donalds Tramps.

Francijā tuvākajā laikā sāksies vakcinācijas kampaņa un valsts cer līdz gada beigām saņemt vairāk nekā miljonu Covid-19 vakcīnu devu.

Trešdien Francijā tika reģistrēti vairāk nekā 17 500 jauni inficēšanās gadījumu. Kopš pandēmijas sākuma 67 miljonu iedzīvotāju valstī reģistrēti aptuveni 2,4 miljoni inficēšanās gadījumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Pasaule Ilvess: Makrons nespēja pārliecināt par dialoga nepieciešamību ar Krieviju

Francijas prezidentam Emanuelam Makronam nav izdevies pārliecināt Minhenes drošības konferences dalībniekus, ka Eiropai būtu vajadzīgs ciešāks dialogs ar Krieviju, uzskata konferences konsultatīvās padomes loceklis, bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.