Baidens izraudzījies viceprezidenta amata kandidāti. Lūk, kas tā ir! (FOTO)

Pasaule
LETA 14:48, 12.08.2020 0

Demokrātu partijas prezidenta amata kandidāts Džo Baidens otrdien izraudzījās viceprezidenta amatam senatori no Kalifornijas Kamalu Harisu, kas kļuva par pirmo šim amatam izraudzīto afroamerikānieti.

 

Baidens šādi atzina, ka afroamerikāņu vēlētājiem būs svarīga loma, lai viņš ASV prezidenta vēlēšanās novembrī gūtu uzvaru pār Donaldu Trampu.

Jau ziņots, ka 100 prominentu afroamerikāņu vīriešu pirmdien publicētā atklātā vēstulē mudināja Baidenu viceprezidenta amatam izraudzīties melnādainu sievieti un brīdināja, ka pretējā gadījumā viņš vēlēšanas varētu zaudēt.


Foto:

55 gadus vecā Harisa ir bijusī Baidena sāncense Demokrātu partijas priekšvēlēšanās prezidenta kandidāta izvirzīšanai.

Harisa 2011.-2017.gadā bija Kalifornijas štata ģenerālprokurore un 2017.gada janvārī kļuva par ASV senatori no Kalifornijas štata.

Harisa 2019.gada janvārī paziņoja par kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu vēlēšanās 2020.gadā, kļūstot par sesto kandidāti no Demokrātu partijas un cerot kļūt ne tikai par pirmo sievieti ASV prezidenta amatā, bet arī par pirmo melnādaino sievieti ASV augstākajā amatā.

Viņa bija agrīna favorīte demokrātu priekšvēlēšanu sacensībā, bet decembrī paziņoja par izstāšanos no tās, paskaidrojot saviem atbalstītājiem, ka viņai nav finansiālu līdzekļu šīs sacensības turpināšanai.

Sievietes vēl nav bijušas ne ASV prezidenta, ne viceprezidenta amatā. Viņas ir divreiz izvirzītas viceprezidenta amatam - Džeraldīna Ferrero no Demokrātu partijas 1984.gadā un Sāra Peilina no Republikāņu partijas 2008.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.