ASV kustības "Melno dzīvēm ir nozīme" mītiņā sašauti divi cilvēki

Pasaule
LETA 19:19, 28.06.2020 0

Apšaudē, kas ASV izcēlusies kustības "Black Lives Matter" ("Melno dzīvēm ir nozīme") mītiņa laikā Kentuki pavalstī, viens cilvēks nogalināts, bet otrs ievainots, ziņo policija.

 
Foto:

Incidents noticis sestdienas vakarā Džefersona parkā Lūivilas centrā, kur jau nedēļām ilgi notiek protesta akcijas, kuras izsaukusi melnādainās Breonas Teilores nogalināšana.

26 gadus veco ātrās palīdzības uzņemšanas sanitāri nošāva pēc ielaušanās viņas dzīvoklī, kas, kā apgalvo likumsargi, ticis izmantots narkotiku tirdzniecībai.

Viņas nāve martā uzkurināja kampaņu pret rasismu un policijas brutalitāti, kas maijā pēc Džordža Floida nāves policijas aizturēšanas operācijas laikā Mineapolisā dramatiski vērsās plašumā un pārauga grautiņos visas valsts mērogā.

Pēdējā laikā šie protesti no ASV pārsviedušies arī uz citām valstīm.

Lūivilas aglomerācijas policija vēsta, ka kārtības sargi uz parku izsaukti ap plkst.21.

Incidenta laikā viens cilvēks miris no šautiem ievainojumiem parkā, bet brīdi vēlāk otrs sašauts pie parkam iepretī esošā pilsētas tiesu nama.

Pagaidām nav skaidrs, vai šāvis viens vai vairāki cilvēki.

Iepriekš laikraksts "Louisville Courier Journal" ziņoja, ka "bruņotas patriotu grupas" gatavojas organizēt protestu akciju norises vietā kontrdemonstrāciju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.