Londona gatava uzņemt šī gada Olimpiskās spēles; Tokija pārskaitusies

Pasaule
LETA 15:34, 21.02.2020 0

Tokijas gubernatore Juriko Koike piektdien paudis kritiku Londonas virzienā, kuras mēra kandidāts Šons Beilijs iepriekš sociālajā vietnē "Twitter" pauda, ka viņa pilsēta vajadzības gadījumā būtu gatava uzņemt četrgades notikumu.

 

Beilijs savā "Twitter" kontā publicēja ierakstu: "Londona varētu uzņemt šī gada Olimpiādi. Mums ir gan pieredze, gan vajadzīgā infrastruktūra. Brīdī, kad koronavīruss plosa pasauli, kādam ir jābūt drosmīgam un jāsper pirmais solis."

"Kā pilsētas mērs, es parūpēšos par to, lai Londona nepieciešamības gadījumā vēlreiz uzņemtu Olimpiādi," uzsvēra Beilijs.

Olimpiskās spēles Lielbritānijas galvaspilsētā iepriekš notikušas 1908., 1948. un 2012.gadā.

Šāds viedoklis negāja pie sirds Tokijas gubernatorei Koikei. "Tas nav ētiski pareizi padarīt vīrusu par visa problēmu. Šis vīruss tik slavens kļuva vienīgi kruīza kuģa dēļ," pārliecināta bija Koike.

Japānas krastos februāra otrajā nedēļā piestāja kruīza kuģis "Diamond Princess", kur sākotnēji vienai personai bija konstatēta saslimšana ar vīrusu, bet vēlāk sasirgušo skaits pieauga jau līdz 600 personām.

"Šis kuģis pieder Lielbritānijai. Ceru, ka šādas nianses turpmāk tiks vērtētas kritiskāk," pauda Koike.

Olimpisko spēļu organizatori pauduši viedokli, ka vēl ir pāragri spriest vai koronavīruss tiešām ietekmēs Olimpiādes norisi, kuras sākums paredzēts 24.jūlijā. Šo lēmumu pagaidām atbalsta arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

"Varu apstiprināt, ka Tokijas Olimpiādes plānā pagaidām nav veiktas izmaiņas," pagājušajā nedēļā teica SOK pārstāvis Džons Koutss.

Ķīnā ar koronavīrusu inficējušies aptuveni 74 000 cilvēku un vairāk nekā 2100 ir miruši, lielākā daļa Hubei provincē un tās galvaspilsētā Uhaņā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.