Saksofonists Toms Rudzinskis izdeva apburošu albumu (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 07:14, 27.10.2024 0

Prezentācijas tūre Baltijas valstīs notiks līdz 3.novembrim.

 

Desmit gadus kopš debijas albuma "ABRA" izdošanas, Toma Rudzinska kvartets atgriežas ar jaunu skaņdarbu "Roundabout" no gaidāmās skaņuplates "Interception". Līdz ar albumu, tiek izziņoti prezentācijas koncerti Rīgā, Valmierā, Kuldīgā un Liepājā.

Apvienojot mūziķus no Latvijas, Itālijas, Vācijas un Belģijas, Toms Rudzinskis Berlīnes periodā piedzīvoto apkopojis desmit skaņdarbos, kas savu pirmo publisko satikšanos ar klausītājiem piedzīvos Baltijas valstīs. Sekojot šī gada "Zelta mikrofonu" ieguvušajam "Fussion" žanra projektam "ABYSS", jaunajā akustiskā kvarteta albumā, līdzās izteiksmīgai džeza valodai, dzirdamas atsauces uz akadēmisko mūziku, ko izceļ arī ierakstā pieaicinātais stīgu kvartets. Līdz ar ieskaņas koncertu sēriju publikas vērtējumam tiek nodots albuma pavadošais skaņdarbs "Roundabout", kam ir tapis arī dokumentāla rakstura mūzikas videoklips, mūziķim daloties ar ierakstu tapšanas procesu un atskatu uz kvarteta pēdējo desmitgadi.

Albums "Interception" tiek izdots džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē, ar kuru Rudzinski saista īpaša sadarbība."Toma un Gerharda Orniga kvartets bija pirmā "Jersika Records" ierakstu plate, ar kuru uzsākām sadarbību. Tas bija īpašs notikums, un man ir prieks atgriezties pie darba kopā ar Tomu, šoreiz jau plašākā sastāvā ar stīgu kvartetu. Toms ir nozīmīgs izpildītājs un komponists gan Baltijas, gan plašākā mērogā - ceru, ka ar šo plati varēsim nest Latvijas vārdu vēl tālāk!" par jauno albumu stāsta izdevniecības vadītājs Mareks Ameriks. Albums "Interception" no 27.oktobra būs pieejams "Jersika Records" "Bandcamp" vietnē, kur to būs iespējams iegādāties digitāli un pasūtot albumu vinila platē iepriekšpārdošanā.

Albuma prezentācijas tūre Baltijas valstīs notiks līdz 3.novembrim. Septiņos koncertos kopā ar Rudzinski uzstāsies Libāņu džeza celmlauzis, pianists Tareks Jamani un divi spilgti Berlīnes džeza skatuves pārstāvji - atzītais itāļu kontrabasists Igors Spalatī un pašmāju godalgotais latviešu džeza un ritmiskās mūzikas bundzinieks Ivars Arutjunjans. Informācija par koncertu norises vietām un biļešu iegādi pieejama mūziķa mājaslapā www.tomsrudzinskis.com. Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs.

Toms Rudzinskis ir viens no vadošajiem džeza saksofonistiem un komponistiem Baltijā. Auditorijai plašāk pazīstams ar savu inovatīvo skanējumu un starptautiskajām sadarbībām, kā prestižās Amsterdamas Mūzikas konservatorijas absolvents, ieguvis džeza un akadēmiskās mūzikas apbalvojumus. Pēc vairāku gadu aktīvas koncertdarbības Eiropā, 2023.gada pavasarī Toma Rudzinska kvartets atgriezās Latvijā ar koncertiem, meistarklasēm, un darba pie jaunā albuma. Kvarteta debijas albums "ABRA" guva plašu atzinību 2015.gadā, saņemot mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" nominācijas kā labākais džeza albums un gada debija, Latvijas Radio nodēvējot to par "pēdējo gadu iespaidīgāko atklājumu Latvijas džezā". Rudzinska iepriekšējais albums, džeza/fjūžen žanrā ieturētais "ABYSS", 2024.gada sākumā saņēma "Zelta mikrofons" apbalvojumu kategorijā "Labākais džeza albums".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra ABBA mūziķis un tūkstošiem mākslinieku brīdina par mākslīgā intelekta draudiem

Tūkstošiem mākslinieku, tajā skaitā grupas ABBA mūziķis Bjērns Ulveuss, Holivudas aktrise Džuljana Mūra un Nobela prēmijas laureāts Kadzuo Isiguro, parakstījuši paziņojumu, kurā brīdina par mākslīgā intelekta draudiem radošajām industrijām.

Kultūra Šī gada «‎BILDES»‎ īpaši priecē līdzjutējus (+VIDEO)

Mūzikas un mākslas festivāls, kas blūza tradīciju Latvijā kopj jau no 90. gadiem, ikreiz klausītājiem sagādā pārsteigumus.

Kultūra Nesaskata likuma pārkāpumus LTV «Kultūršoka» vēstulē režisoram Hermanim

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nesaskata Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likuma pārkāpumus Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" vēstulē Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Kultūra Šausmu iestudējums «Puscilvēki» Leļļu teātrī veltīs Halovīnam (+VIDEO)

Tās autori pēta senlatviešu pārliecību, ka gari ir mituši jau gadsimtiem ilgi un joprojām atrodas starp mums.

Lasiet arī