Šausmu iestudējums «Puscilvēki» Leļļu teātrī veltīs Halovīnam (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 13:46, 20.10.2024 0

Tās autori pēta senlatviešu pārliecību, ka gari ir mituši jau gadsimtiem ilgi un joprojām atrodas starp mums.

 

Tuvojoties Halovīna svētkiem, kas Latvijas bērnu vidū kļūst arvien populārāki un katru gadu raisa asas diskusijas, Latvijas Leļļu teātris 1. un 3.novembrī piedāvā latvisku alternatīvu - šausmenīti bērniem no 8 gadu vecuma "Puscilvēki", kurā pasaules līmeņa bailes piedzīvot ļaus pašmāju mitoloģiskie tēli - Lietuvēns, Sumpurnis un Vadātājs. "Puscilvēki" pēdējo gadu laikā kļuvusi par īpaši populāru un pieprasītu izrādi 10-15 gadīgo skatītāju auditorijai.

Izrāde veidota lekcijas stilistikā ar šausmu un komisma elementiem - ne vien bērni, bet arī pieaugušie uzzinās, no kurienes šie mītiskie tēli radušies, kas tos padara aktīvus un, protams, kā no tiem izvairīties. Tās autori pēta senlatviešu pārliecību, ka gari ir mituši jau gadsimtiem ilgi un joprojām atrodas starp mums. Izrādē tiek dota iespēja atklāt, kādi tie izskatās, kur tie dzīvo un ko darīt, kad tos sastop kādā Latvijas mežu nostūrī, tumšā namā vai savā mājā. Izrādē ir apkopoti dažādi intriģējoši, noslēpumaini un biedējoši nostāsti, ko dramaturģe Linda Rudene apkopojusi un pārstrādājusi iestudējuma vajadzībām.

Izrādes režisors Edgars Kaufelds šausmu elementus izrādei aicinājis radīt drosmīgo un dažkārt provokatīvo mākslinieku Kristiānu Brekti, kurš veidojis izrādes scenogrāfiju. Muzikālā pavadījuma veidošanu režisors uzticējis Jurim Kaukulim, kurš ir grupas "Dzelzs vilks" līderis un daudzu ievērojamu mūzikas projektu autors. Par tērpiem izrādē rūpējusies māksliniece Rūta Briede, bet mistiskos un dažbrīd baisos tēlus iemieso aktieri Santa Didžus, Dace Vītola, Artūrs Putniņš, Miķelis Žideļūns, Rūdolfs Apse un Rihards Zelezņevs.

Izrādes skatītāja saka: "Izbaudīju katru izrādes minūti - pārdomāts sižets un radoši skatuves risinājumi, ļoti atbilstoša J.Kaukuļa mūzika, K.Brektes scenogrāfija un R.Briedes tērpi. Mans iekšējais bērns bija priecīgs, un brīžiem arī sabijies, jo ar gaismām un skaņām veiksmīgi panākts vēlamais efekts."

Iestudējums "Puscilvēki" Latvijas Leļļu teātra Lielajā zālē būs skatāms 1. un 3.novembrī. Izrādes iespējams apmeklēt arī klašu kolektīviem programmas Skolas soma ietvaros.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latviešu kokle ir 21. gadsimta mūzikas instruments (+VIDEO)

"Tas ir tāds mazliet kosmisks ceļojums, kurā iekāp ar aizvērtām acīm".

Kultūra Liepāja 400 gadu jubileju svinēs ar pasākumu programmu visa gada garumā

Liepāja nākamgad svinēs 400 gadu jubileju, un visa gada garumā pilsētā norisināsies svētku pasākumi, kas apvienos kultūru, sportu, mākslu, uzņēmējdarbību un citas nozares ar dažādām iedzīvotāju iesaistes aktivitātēm.

Kultūra Smieklīga latviešu multene par runājošām sēnēm virzās pa festivāliem (+VIDEO)

Šī ir režisora un scenārija autora Ēvalda Lāča izlolota filma.

Kultūra Grupas «One Direction» bijušais dalībnieks Liams Peins gājis bojā 31 gada vecumā

Bijušais britu un īru puišu popmūzikas grupas "One Direction" dalībnieks Liams Peins trešdien gāja bojā 31 gada vecumā, nokrītot no trešā stāva kādā Buenosairesas viesnīcā, paziņoja Argentīnas policija un ātrās palīdzības dienests.

Lasiet arī

Sabiedrība «Idioti bez sociālās atbildības»: Kiršteinu sodīs par necieņas izrādīšanu

Saeimas Prezidija locekļi rosina sākt deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietu pret Aleksandru Kiršteinu par izteikumiem parlamenta sēdē.

Pasaule ASV aizsardzības ministrs ieradies Kijivā

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins pirmdien ieradies iepriekš neizziņotā vizītē Ukrainā.

Ekonomika «Boeing» ar darbiniekiem panāk sākotnējo vienošanos ieilgušā streika izbeigšanai

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" un Sietlas reģionā streikojošie darbinieki panākuši sākotnējo vienošanos, lai izbeigtu vairāk nekā mēnesi ilgušo streiku.

Sabiedrība Eksperti: aukstā laikā ceļu satiksmes risks Latvijā palielinās (+VIDEO)

Lielākās atlīdzības saistītas ar transportlīdzekļa transportēšanu.