Liepāja 400 gadu jubileju svinēs ar pasākumu programmu visa gada garumā

Kultūra
LETA 15:43, 17.10.2024 0

Liepāja nākamgad svinēs 400 gadu jubileju, un visa gada garumā pilsētā norisināsies svētku pasākumi, kas apvienos kultūru, sportu, mākslu, uzņēmējdarbību un citas nozares ar dažādām iedzīvotāju iesaistes aktivitātēm.

 
Foto: LETA

Liepājnieki un pilsētas viesi tiks aicināti piedalīties dažādās aktivitātēs, tostarp uzņēmēju izstādē "Ražots Liepājā", koncertos un izrādēs, svētku nedēļas pasākumos, pilsētvides apzaļumošanas akcijās un citos notikumos.

Liepājas kultūras organizācijas - Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas Latviešu biedrības nams, Liepājas muzejs un tā filiāles, Liepājas tautas mākslas un kultūras centrs, koncertzāle "Lielais dzintars", Liepājas teātris, Liepājas Simfoniskais orķestris, neatkarīgie kultūras nozares un citu jomu pārstāvji - piedāvās svētku programmu.

Tiek plānots akustiskais koncerts Sv. Trīsvienības katedrālē, gaismas pastaiga "Izgaismotā Liepāja" tiks papildināta ar jauniem gaismas objektiem, tiek plānotas jaunas izrādes un mākslinieku koncerti un izstādes.

Tuvākajā laikā tiks izsludināts arī konkurss pilsētas galvenā svētku koncerta radošā un tehniskā risinājuma izstrādei, kas būs viens no centrālajiem notikumiem Liepājas 400 gadu jubilejas svinību laikā. Jubilejas koncerts plānots kā vērienīgs pasākums, kas apvienos mūziku, mākslu un tehnoloģijas, radot svētku noskaņu gan liepājniekiem, gan pilsētas viesiem.

Arī Liepājas profesionālās un amatieru sporta organizācijas Liepājas dzimšanas dienai par godu plāno vairākas sacensības un turnīrus. Liepājas restorāni un kafejnīcas gatavos speciālos svētku piedāvājumus.

Pilsētvide tiks papildināta ar jaunu vides objektu - "Nodibinājums Liepāja 2027" izsludinājis metu konkursu interaktīva pilsētvides objekta "Pavējā pretvējā" izveidei Liepājas centrā. Arī pilsētas ikgadējie rotājumi būs veidoti Liepājas dzimšanas dienai par godu.

Paredzēti speciāli veidoti Liepājas 400 gadu jubilejas prezentācijas materiāli. Tāpat iecerēts izdot Liepājas 400 gadu dzimšanas dienai veltītu žurnālu.

Papildus izveidots Liepājas 400 gadu jubilejas grafiskais svētku standarts, kurā esošā pilsētas grafika, kas ir baltā, melnā un sarkanā krāsā, papildināta ar zelta krāsu.

Jubilejas gadā iedzīvotājiem būs iespēja iesaistīties dažādās pašvaldības un citu institūciju un aktīvistu organizētās aktivitātēs. Svinību programma tiks publicēta pakāpeniski.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Sotheby's» izsolīs humanoīda robota darinātu portretu

Izsoļu nams "Sotheby's" novembrī Londonā izsolīs angļu matemātiķa Alana Tjūringa portretu, kuru darinājis humanoīds robots.

Kultūra Latviešu reperi ierakstījuši satriecošu albumu (+VIDEO)

Dziesmai iznākusi arī video versija, kas ļaus Singapūras Satīna dalībniekus iepazīt pavism jaunos tēlos.

Kultūra Kultūras mantojuma sarakstā iekļauta jostu un zvejas tīklu darināšana

Nacionālajā Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauta latviešu tradicionālo jostu un zvejas tīklu darināšana, informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Kultūra Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū

Latvija ar nacionālo stendu no 16.oktobra līdz 20.oktobrim piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū, informē platforma "Latvian Literature".

Lasiet arī