Sākas Mūzikas un mākslas festivāls «Bildes»

Kultūra
LETA 08:37, 11.10.2024 0

Šodien sākas Mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2024", kas šogad svin 35. dzimšanas dienu, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāja Tija Auziņa.

 
Foto: LETA

Atkalsatikšanās koncerti sāksies šodien un rīt un norisināsies līdz 9.novembrim, kopā pulcējot visdažādāko žanru un vecumu mūziķus.

Pirmais atkalsatikšanās koncerts, kas sauksies "Kopprojektu koncerts", notiks šodien VEF Kultūras pilī. To vadīs Andris Freidenfelds, un tajā piedalīsies muzikāli projekti, kas "Bildēs" sevi pieteikuši 21.gadsimtā, kopā ar pieredzējušiem mūziķiem un radošām personībām.

Grupa "Bekars" uzstāsies kopā ar grupas "Pērkons" bundzinieku Ikaru Ruņģi, "B Optimist" - kopā ar LTV režisoru Arvīdu Babri, "Dabasu Duravys" kopā ar Dailes teātra aktieri Andri Buli, "Jauda" kopā ar Radio SWH ētera personību Jāni Bukumu, "Kumosiņš" kopā ar restorāna "36.līnija" pavāru Lauri Aleksejevu un citi.

Šis būs atkalsatikšanās festivāls mūziķiem, māksliniekiem un klausītājiem pēc četriem šķietamas klusēšanas gadiem. Iepriekšējais festivāls notika 2019.gadā.

Mūzikas un mākslas festivāla idejas autors ir mūziķis Igo, kurš 1985.gadā, zinot, ka gan pats, gan arī citi mūziķi, piemēram, Jānis Grodums, Imants Vanzovičs zīmē un glezno, rosinājis viņus veidot mākslas darbus. Rezultātā tapušas 40 gleznas, kas sākotnēji izstādītas Liepājas tipogrāfijas zālē, vēlāk izrādītas arī Aizputē un Grobiņas pilsdrupās, taču Igo uzskatījis, ka tās vajadzētu parādīt arī plašākai auditorijai. Liepājas muzejs to solījis darīt pēc gada, tādēļ Igo gleznas sapakojis un atvedis uz Studentu klubu Rīgā. "Nosaukumu "Bildes" mūzikas un mākslas festivālam izdomāja dziedātājs un komponists Kaspars Dimiters.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Sotheby's» izsolīs humanoīda robota darinātu portretu

Izsoļu nams "Sotheby's" novembrī Londonā izsolīs angļu matemātiķa Alana Tjūringa portretu, kuru darinājis humanoīds robots.

Kultūra Latviešu reperi ierakstījuši satriecošu albumu (+VIDEO)

Dziesmai iznākusi arī video versija, kas ļaus Singapūras Satīna dalībniekus iepazīt pavism jaunos tēlos.

Kultūra Kultūras mantojuma sarakstā iekļauta jostu un zvejas tīklu darināšana

Nacionālajā Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauta latviešu tradicionālo jostu un zvejas tīklu darināšana, informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Lasiet arī

Kultūra Latviešu metāla grupa «OGHRE» albumu ierakstīja Stokholmā (+VIDEO)

Spiets ir metafora dzīvībai, kas pamet vienas mājas un dodas meklēt nākamās.

Kultūra Jauno popmūzikas balvu «Gamma» pasniegs vairākos desmitos nomināciju

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.

Kultūra Slavenais džezmenis Brenfords Marsalis spēlēs Latvijas galvaspilsētā (+VIDEO)

Vienīgajā koncertā Baltijā viņš atskaņos mūziku, kas saksofonistu ietekmējusi un pavadījusi viņa iespaidīgās karjeras laikā.

Kultūra «Es - Andrejs Osokins un mans tēvs Sergejs spēlēsim uz vienas skatuves» (+VIDEO)

Koncertprogrammā iekļauto komponistu skaņdarbus caurstrāvo padziļināta interese par garīgumu.