Slavenais džezmenis Brenfords Marsalis spēlēs Latvijas galvaspilsētā (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 12:53, 09.10.2024 0

Vienīgajā koncertā Baltijā viņš atskaņos mūziku, kas saksofonistu ietekmējusi un pavadījusi viņa iespaidīgās karjeras laikā.

 

Atklājot "Pink Noise Riga", jaunu mūzikas mīļu lolotu galvaspilsētas mūzikas festivālu, kopā ar Latvijas Radio bigbendu 9.novembrī Palladium Rīga uzstāsies trīskārtējs Grammy balvas ieguvējs un viens no pasaules atzītākajiem saksofonistiem, džeza instrumentālistiem un klasiskās mūzikas solistiem, kino un Brodvejas komponistiem, kā arī pasniedzējiem Brenfords Marsalis. Uz vienas skatuves kopā ar Brenfordu Marsalis muzicēs Latvijas Radio bigbends.

Marsalis ar nepacietību gaida uzstāšanos Rīgā un vienīgajā koncertā Baltijā atskaņos mūziku, kas saksofonistu ietekmējusi un pavadījusi viņa iespaidīgās karjeras laikā, piedāvājot gan popmūzikas superhitus, gan klasisku džeza saksofona repertuāru.

9.novembrī koncerta apmeklētāji tiks ierauti virtuozā muzikālā piedzīvojumā, iekļaujot gan Stinga superhītus Every Breath you Take un Englishman In New York (Brenforda soprāna saksofona solo šajā Stinga skaņdarbā dzirdams arī oriģinālajā ierakstā 1987.gadā), gan džeza saksofona grandu - Koltreina (Central Park West), Šortera (Speak No Evil), Rolinsa (Oleo), Hendersona (Inner Urge) un citu klasiķu repertuāru.

"Mans izaicinājums Rīgā būs pielāgoties bigbendam, un kā solistam to man izdarīt būs daudz vieglāk nekā otrādi. Spēlēsim to, ko vēlas dzirdēt un spēlēt Rīgā, un darīsim to ar prieku," Baltic Outlook žurnāla oktobra numurā publicētajā intervijā atzīst Marsalis.

Gan muzicēšana Branford Marsalis kvartetā, gan sadarbība ar džeza dižgariem Ārtu Bleikiju un Brenforda brāli Vintonu Marsalis, gan spīdēšana kopā ar Diziju Gilespiju, Mailsu Deivisu un Hērbiju Henkoku, gan piedzīvojumi pop un rokmūzikā kopā ar Stingu un Grateful Dead, gan arī veiksmīgie Brodvejas, klasiskās un filmu mūzikas projekti, ir tikai daži apliecinājumi Marsalis augstajai muzikālajai raudzei.

Jauno festivālu - "Pink Noise Riga" - veido Latvijas Radio bigbenda direktors Dāvis Jurka kopā ar Aigara Norda, Rimi Rīgas maratona un Riga Wine & Champagne dibinātāja, komandu. Nākamā gada "Pink Noise Riga" māksliniekus, kas Rīgu pieskandinās 2025.gada vasarā, festivāls izziņos un biļetes tirgot sāks šā gada novembrī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Cels Latvijas Nacionālā vēstures muzeja biļešu cenas

Valdība otrdien atbalstīja jauno Latvijas Nacionālā vēstures muzeja publisko maksas pakalpojumu cenrādi, kas paredz būtisku muzeja biļešu cenu pieaugumu.

Kultūra Latviešu mākslinieki izstādei izmanto bijušo VDK namu (+VIDEO)

Pirmā akcija "Disidents" 2015.gadā izraisīja starptautisku skandālu.

Kultūra «Es - Andrejs Osokins un mans tēvs Sergejs spēlēsim uz vienas skatuves» (+VIDEO)

Koncertprogrammā iekļauto komponistu skaņdarbus caurstrāvo padziļināta interese par garīgumu.

Kultūra Oktobrī Daugavpils kļūs par orķestru galvaspilsētu (+VIDEO)

Klausītāji varēs baudīt visu veidu mūziku.

Lasiet arī

Kultūra Latviešu grupa «Audiokvartals» prezentēja jaunu singlu (+VIDEO)

"Mēs sen zinām, gaumes atšķiras, bet aizvien turpinām cīnīties".

Kultūra «‎Borowa MC» koncertē Rēzeknes labākajā zālē (+VIDEO)

"Divdesmit gadi mūzikā - tas liekas cienījams vecums".

Kultūra «Rahu» jaunā dziesma runā par mīlestības sākumu (+VIDEO)

Grupa ir bieži viesi krogos, parādēs un pat smalkās viesībās.

Kultūra Liepājā izsludināts atklāts projektu konkurss roka tradīciju atklāšanai

Projektu konkursa mērķis un prioritāte ir finansiāli atbalstīt kultūras projektus, kas stiprinātu un pilnveidotu "Liepāja 2027" projektu kopuma "Rokam roku" notikumus, radītu iespēju "atrakt" roka tradīciju Liepājā un ar starptautisku partneru iesaisti izveidot jaunus, neparastus un aizraujošus notikumus, kas simboliski ieskandinātu "Rokam roku" programmu 2027.gadā.