Paziņoti Liepājas Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas vēstneši

Kultūra
LETA 11:43, 29.09.2024 0

Lai stiprinātu Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu, nodibinājums "Liepāja 2027" sestdien atklāja programmu "Liepāja 2027 vēstneši", par oficiālajiem pasākuma vēstnešiem pasludinot māksliniekus, uzņēmējus, kultūrvietu vadītājus un citas personas.

 

Mākslas pasauli vēstnešu komandā pārstāv komponists Ēriks Ešenvalds, dziedātāji Aija Andrejeva un Ralfs Eilands, kā arī dizaineri Elīna Štobe, Bruno Birmanis, Ivars Pilips, Ingūna un Holgers Eleri.

Tāpat vēstnešu vidū ir horeogrāfe Kristīne Brīniņa un dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, režisors Valters Sīlis un televīzijas raidījumu veidotāja Marta Selecka. Vienlaikus par vēstnešiem izvēlēta arī mākslas kuratore Solvita Krese un kordiriģente Ilze Valce.

Savukārt no uzņēmējiem vēstneši būs Ilze un Uldis Pīlēni, jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvis Ernests Štāls, "Radio SWH" vadītājs Jānis Šipkēvics, SIA "Latvijas Mobilais telefons" vadītājs Juris Binde un izdevēja Santa Anča.

Vienlaikus par vēstnešiem kļuvusi arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas vadītāja Dagnija Baltiņa un vietējo kultūrvietu pārstāvji - Dace Kārkla, Irita Kalēja, Madars Markus-Narvils, Timurs Tomsons un Orests Silabriedis.

Izglītības bloku vēstnešu programmā pārstāvēs Latvijas Kultūras akadēmijas prorektore, Kultūras un mākslu institūta vadītāja Anda Laķe, Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas akadēmijas direktore Dace Medne un "Valodu vēstniecības" vadītāji Gunita un Andris Lankas.

Par vēstnešiem kļuvis arī Vides izglītības fonda vadītājs Jānis Ulme, biedrības "Providus" pārstāve Līga Stafecka, apvienības "Apeirons" vadītājs Ivars Balodis un Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Tāpat par "Liepāja 2027" vēstnesēm kļuvušas kultūras un tieslietu ministres Agnese Lāce (P) un Inese Lībiņa-Egnere (JV), kā arī rallija pilots Mārtiņš Sesks.

Ar vēstnešu atbalstu iecerēts izplatīt būtiskākās "Liepāja 2027" aktualitātes dažādās sabiedrības grupās, attīstīt un stiprināt Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu, kā arī iesaistīt iedzīvotājus dažādos programmas pasākumos.

Vēstnešu programma paredz dažādas aktivitātes, katram vēstnesim brīvprātīgi uzņemoties konkrētu uzdevumu atkarībā no kompetences un interesēm. Vēstneši piedalās kultūras un mākslas pasākumos, kā arī izglītības programmās skolās un universitātēs, tādējādi popularizējot Liepāju kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Nākamgad programmu iecerēts paplašināt, konkursa kārtībā aicinot par "Liepāja 2027" vēstnesi kļūt ikvienu interesentu, kuram ir savs redzējums un ieceres, kā papildināt vai popularizēt Liepāju kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī