«‎Borowa MC» koncertē Rēzeknes labākajā zālē (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 10:32, 25.09.2024 0

"Divdesmit gadi mūzikā - tas liekas cienījams vecums".

 
Preses relīzes Vienkāršs teksts Drukāt Grupa "Borowa MC" aicina uz 20 gadu jubilejas koncertu Latgales vēstniecībā GORS

2024.gada 23.septembris.

Informāciju sagatavoja Sandis Mohovikovs, producents.

20.oktobrī plkst.19 populārā grupa "Borowa MC" aicina uz divdesmit gadu jubilejas koncertu Latgales vēstniecībā GORS. Koncertā, kurā kā viesi piedalīsies jauniešu ansamblis "Skonai", skanēs gan grupas populārākās dziesmas: "Vysskaistuokai meitiņai", "Maņ navajag", "Iededzies par Latviju" u.c., gan retāk skanējuši, taču mūziķiem pašiem mīļi un būtiski skaņdarbi.

"Divdesmit gadi mūzikā - tas liekas cienījams vecums, kad ir ko atcerēties. Kā sākām, kā rakstījām pirmās dziesmas, spēlējām pirmos koncertus un nespējām noticēt, ka mūsu dziesmas spēlē pa radio. Kopš tiem laikiem tapis desmitiem jaunu dziesmu, simtiem koncertu un tūkstošiem atmiņu. Bet no otras puses, mums aizvien tik daudz ideju jaunām dziesmām un projektiem," saka grupas līderis Aigars Runčis, piebilstot: "Šo gadu laikā mūs klausītāji ir lutinājuši ar savu mīlestību un uzmanību, un mēs esam devuši savu enerģiju un mīlestību atpakaļ. Šis jubilejas koncerts arī būs tieši tāds - atskats uz paveikto, bet ar domām par rītdienu."

"Mani ļoti aizkustināja šajā vasarā dzirdēts stāsts: meitene bērnībā tik ļoti fanoja par "Borowu", ka bija izveidojusi kladi ar izgriezumiem par grupu un dziesmu vārdiem, tāpat viņa zināja no galvas visas lirikas un allaž dziedāja līdzi koncertos. Ar smaidu atceros, ka no tādām aktīvajām fanēm man bija bail, jo viņas piefiksēja katru misēkli ar dziesmas tekstiem. Un vasarā viņa bija priecīga un iedvesmota satikt mūs atkal, atcerēties senākus laikus un piedzīvot jaunas emocijas mūsu koncertā. Tāpēc tiksimies jubilejas koncertā!" vēl piebilst Aigars.

Tāpat, gatavojoties jubilejas koncertam, pirms neilga laika klajā nāca grupas "Borowa MC" jaunākais veikums - dziesma "Prūjam juoīt", kas ir parafrāze par grupas divdesmit gados piedzīvoto, sākot ar pirmajiem koncertiem un noskaņu kultūras namos visā Latvijā, līdz atmiņām "kā bija" un pārdomām "kā būs". To var noklausīties gan Latvijas radiostacijās, gan visos populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Grupa "Borowa Mc" dibināta 2004.gadā, un izdevusi trīs studijas albumus. Zināmākās grupas dziesmas ir "Vysskaistuokai meitiņai", "Maņ navajag", "Iededzies par Latviju" u.c. Grupa saņēmusi trīs Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons". "Borowa Mc" darbojas Aigars Runčis, Guntra Kuzmina-Jukna un Ingars Gusāns.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latvijā norisināsies starptautiska konference «Kultūras mantojums un drošība»

Atzīmējot UNESCO Konvencijas par kultūras vērtību aizsardzību bruņota konflikta gadījumā 70.gadadienu, Latvijā 14.oktobrī norisināsies starptautiska konference politikas plānotājiem un kultūras mantojuma profesionāļiem "Kultūras mantojums un drošība".

Kultūra Latviešu ģimenes piedzīvojumu filma iepazīstina ar superspējām (+VIDEO)

"Intonāciju centāmies veidot bezbēdīgu un jaunākajai auditorijai mīļu un atpazīstamu".

Kultūra Dziedātājs Kaspars Markševics uzņēma video maģiskās vietās Latvijā (+VIDEO)

"Neapdomīgi pasakot vai, tieši otrādi, noklusējot, ir tik viegli otru sāpināt, pašam pat to neapzinoties".

Kultūra Rīgā var noskatīties pasaules kino klasiku (+VIDEO)

Katru mēnesi viena no filmām tiks demonstrēta trīs seansos ar subtitriem latviešu un angļu valodās.

Lasiet arī