Aglonā sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības

Kultūra
LETA 08:09, 14.08.2024 0

Šodien plkst.18.30 ar vesperēm sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības, liecina informācija Latvijas Romas Katoļu baznīcas mājaslapā.

 
Foto: LETA

Katoļu baznīcas informācijas aģentūra (KABIA) informē, ka Aglonā šodien tiks atzīmēta Svētā Meinarda, bīskapa un Latvijas otrā aizbildņa piemiņas diena.

Tāpat Aglonas bazilikas kriptā plkst.15.15 uz katehēzi aicinās Rīgas Agustākais reliģijas zinātņu institūts. Šoreiz uzmanības centrā būs saruna par laiku kā Dieva dāvanu un uzdevumu, informē aģentūrā.

Plkst.19 Vigīlijas Svēto Misi Aglonā svinēs Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Savukārt plkst.22 bazilikas sakrālajā laukumā norisināsies tradicionālais Tautas krustaceļš, kuru šogad vadīs priesteri Staņislavs Prikulis un Juris Skutels.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenais dievkalpojums paredzēts 15.augustā plkst.12. To vadīs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Svētku laikā bazilikas sakrālā laukuma labajā pusē būs izvietotas Baznīcas organizāciju un kopienu teltis, kurās būs iespēja iepazīt dažādas Baznīcas iniciatīvas, kā arī iegādāties garīga rakstura literatūru, pavadīt laiku sarunās, iesaistīties dažādās aktivitātēs, informē KABIA.

Tāpat aģentūrā informē, ka šodien un rītdien tiks norīkoti vilcienu reisi maršrutā Rīga-Aglona. No Rīgas uz Aglonu vilciens šodien aties plkst.14.18, bet no Aglonas uz Rīgu - rītdien plkst.16.31.

Līdztekus KABIA atzīmē, ka svētku norisei būs iespējams sekot līdzi arī medijos. Piemēram, radio "Marija" organizēs gan dievkalpojumu tiešraides, gan reportāžas no Aglonas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Lasiet arī