Mežaparkā 40 gadu jubileju svinēs slavenā latviešu grupa «Jumprava» (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 09:16, 12.07.2024 0

Albumā būs arī divi jaunumi - viens no tiem singls "Interneta dzīvnieks".

 

Gaidot savu līdz šim lielāko koncertu, kas notiks 31.augustā Mežaparkā, grupa "Jumprava" izdod jaunu singlu un mūzikas video. "Interneta dzīvnieks" ir dziesma, kas būs iekļauta arī šogad gaidāmajā albumā "Jumprava 2024".

Albumu "Jumprava 2024" plānots izdot šī gada augustā, un tajā būs apkopotas vairākas grupas radītās dziesmas, kas tapušas dažādos laika posmos - dziesmas, kas šodienas koncertu dzīvē jau ieguvušas jaunu skanējumu, tādēļ albumā tās būs jaunā aranžējumā, un dziesmas, kas dažādu apstākļu dēļ nav nonākušas pie plašākas publikas, lai arī, grupasprāt, tās ir pelnījušas sastapt savu klausītāju. Albumā būs arī divi jaunumi - viens no tiem iznākušais singls "Interneta dzīvnieks".

Dziesmas mūzikas video sižetā ar nelielu ironiju tiek apskatīti dažādu profesiju pārstāvji, kuri savus darba pienākumus nespēj veikt pilnvērtīgi, jo uzmanību ik pa brīdim novērš viedierīces. Klipa idejas autors ir Aigars Grāvers, kurš kopā ar Ilvu Centeri pildījuši arī režisora lomu video klipa uzņemšanas un montāžas procesā, savukārt operatora un montāžas darbs bija uzticēts Kasparam Dvinskim.

Dziesma "Interneta dzīvnieks" ir klausāma Spotify un citās mūzikas straumēšanas vietnēs, savukārt mūzikas video skatāms grupas "Jumprava" YouTube kanālā. Bet dziesmas dzīvais izpildījums būs sagaidāms arī grupas "Jumprava" lielkoncertā Mežaparkā.

Kā iepriekš tika vēstīts, grupa gaidīs savus klausītājus savā jubilejas koncertā "Jumprava XL", kas norisināsies 31.augustā Mežaparka Lielajā estrādē (tika ziņots par koncerta vietas maiņu - pārceļot notikumu no Daugavas stadiona uz Mežaparku).

31.augusts nav izvēlēts nejauši, jo tā ir Aigaru diena, kas grupai ir īpaša, jo tās sastāvā ir trīs Aigari, kuri šoreiz savu vārda dienu atzīmēs ar vērienīgu koncertu. Jāpiebilst, ka Aigaru diena nav vienīgais svinību iemesls, jo šajā gadā "Jumprava" svin apaļu jubileju, kuras gadskārtas skaitlis, starp citu, ietverts arī koncerta nosaukumā - "Jumprava XL". Koncerta nosaukumā "XL" apzīmē ne tikai gaidāmā notikuma vērienu un Jumpravas dziesmu lielo nozīmi latviešu kultūrtelpā, bet arī ar romiešu cipariem rakstīto skaitli 40.

Grupa "Jumprava" izveidota 1984.gadā. Kopš grupas dibināšanas tās pamatsastāvā ir Aigars Grāvers, Aigars Grauba, Aigars Krēsla un grupas dibinātājs Ainars Ašmanis. Pēdējos gadus neatņemama grupas sastāvdaļa ir talantīgais multiinstrumentālists un bundzinieks Rihards Fedotovs. Viņiem kopā, tāpat kā koncerta ģenerālsponsoram DEPO, ir viss, lai darītu lielas lietas! Iepriekšējais grupas lielkoncerts tika krāšņi un veiksmīgi aizvadīts 2019.gadā skatītāju pārpildītā Arēnā Rīga, un, kā atzīst grupas dalībnieki,- šogad, svinot apaļo gadskārtu, ir laiks pacelt latiņu jaunā līmenī!

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra Septembrī Liepāju sagaida unikāla muzikāla pirmizrāde (+VIDEO)

"Šobrīd tekstam ir diezgan liela loma. Tas iedvesmo tālāk to mūziku, kuru mēs atlasījām".

Kultūra «Oasis» izziņo atkalapvienošanās pasaules koncerttūri

Britu rokgrupa "Oasis" otrdien izziņojusi atkalapvienošanās pasaules koncerttūri, kas sāksies nākamgad Lielbritānijā.