Dabas mākslas rezidencē «Savvaļā» uzstāsies ukraiņu dzejniece (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 07:39, 03.07.2024 0

Vieta ar gandrīz utopisku vīziju būt vienmēr atvērtai radošajiem cilvēkiem.

 

"Savvaļa" ir brīvdabas mākslas telpa Vidzemes mežu vidū, netālu no Drustiem un Jaunpiebalgas. To veido mākslas izstādes meža takās, mūzikas un dzejas pasākumi dabai pietuvinātās situācijās, kā arī daudzveidīgas radošu cilvēku rezidences.

Svētdien, 7.jūlijā, plkst.18.00 "Savvaļā" notiks ukraiņu dzejnieces Ļubas Jakimčukas, mūziķes Latvītes Cirses un tulkotājas Māras Poļakovas literāri skanisks priekšnesums "Donbasa aprikozes "Savvaļā", kuru papildinās mūziķa un dzejnieka Aleksandra Barona uzstāšanās.

Ukraiņu dzejniece Ļuba Jakimčuka ieradīsies Latvijā, lai tiktos ar lasītājiem - dzejas un ukraiņu literatūras interesentiem. Notikumā piedalīsies koklētāja Latvīte Cirse un šobrīd aktīvākā tulkotāja no ukraiņu valodas Māra Poļakova. Ļuba Jakimčuka un Latvīte Cirse veidos kopīgu literāri skanisku priekšnesumu, sapludinot ukraiņu valodu ar latviešu kokles skaņām.

"Savvaļa" savos pašos pamatos ir iecerēta kā satikšanās vieta dažādu disciplīnu radošajiem prātiem, sadursmes vieta dažādām mākslām, idejām, draudzībām, sarunām. Vieta ar gandrīz utopisku vīziju būt vienmēr atvērtai radošajiem cilvēkiem un katram sniegt iespēju patvērties savā klusumā dabas tuvumā apstākļu un komforta vienkāršībā, lai radītu, domātu, būt vienatnē vai tieši otrādi - satikt citus un nonākt līdz, iespējams, pavisam negaidītām domām un risinājumiem.

"Savvaļas skitu" mērķis ir veicināt starpdisciplinārās kultūras norisi, profesionālās starpžanru mākslas veidošanos un platformu eksperimentālai domai. Rezidēšana uz vietas ir arī "Savvaļas" izstādes būtībā - visi mākslinieki, kas veido savus darbus izstādei, uzturās "Savvaļā" un pavada šeit laiku, dažreiz atkārtoti, pirms veidot paliekošu darbu, kā arī vēlāk, strādājot pie savu darbu uzturēšanas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Lietuvas uzņēmums apturējis būvdarbus «Preses nama» biznesa kvartālā

Lietuvas ieguldījumu pārvaldnieks "Lords LB Asset Management" apturējusi "Preses nama" biznesa kvartāla būvniecību Rīgā, kura pirmajā kārtā plānoja investēt 114 miljonus eiro, vēsta Lietuvas lietišķo ziņu portāls "Verslo žinios".

Ekonomika «Latvijas pasts» strauji ceļ tarifus

VAS "Latvijas pasts" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) ir iesniedzis universālā pasta pakalpojumu (UPP) tarifu projektu, kas tostarp no 2025.gada 1.janvāra paredz palielināt iekšzemes pasta paku sūtījumu tarifus, kā arī mainīt pārrobežu pasta pakalpojumu tarifus, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Gada inflācija jūnijā Latvijā pakāpusies līdz 1,4%

Patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju Latvijā samazinājās par 0,1%, bet gada laikā - šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2023.gada jūniju - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Zāļu ražotāji par Abu Meri reformu: Latvija riskē palikt bez zālēm

No zāļu uzcenojuma reformas pašreizējās redakcijas galvenās labuma guvējas būs globālās farmācijas kompānijas, kuru ietekme un ieguvumi Latvijas zāļu tirgū šīs reformas dēļ tikai palielināsies, norādīja Latvijas Zāļu ražotāju asociācijā.