Džamala reaģēja uz viņas vecāku mājas konfiskāciju Krimā

Kultūra
VS.LV 07:11, 28.06.2024 0

Pēc mākslinieces teiktā, māja celta 20 gadu laikā. Viņa plāno šo gadījumu publiskot.

 
Foto: Instagram

Ukraiņu dziedātāja Džamala pirmo reizi reaģēja uz krievu veikto viņas vecāku īpašuma konfiskāciju Krimā, ziņo Insider.

Jaunā intervijā skatuves zvaigzne un Eirovīzijas uzvarētāja atzina, ka uztvēra šīs ziņas smagi, taču neplāno padoties.

“Nesen izskanēja ziņas, ka Krimā bez iemesla atņem vecāku māju. Tā ir šausmīga un sāpīga ziņa visai mūsu ģimenei: kā mēs varam saprast, ka civilizētajā pasaulē valda tāds haoss, okupē teritoriju, un tad visu aizved? Tās ir represijas, tā ir izsūtīšana mūsdienās?” Džamala atzīmēja.

Māksliniece uzsvēra, ka viņai nav nekāda sakara ar šo nekustamo īpašumu, jo tas pieder viņas vecākiem. Māja tika uzcelta divu gadu desmitu laikā.

“Katrs ķieģelis tika uzlikts ar asinīm un sviedriem. Kāds sakars man ir ar starptautisko meklēšanu? Ja es klusēšu, viņi nāks pie citiem Krimas tatāriem, pie visiem ukraiņiem okupētajās teritorijās, lai turpinātu patvaļu,” uzsvēra Džamala.

Kā zināms, krievi, nodēvējot to par “nacionalizāciju”, konfiscēja divus zemes gabalus, kas pieder dziedātājas vecākiem Aluštā. Krievijas okupētās Krimas parlamenta vadītājs Vladimirs Konstantinovs sacīja, ka pret Džamalu par iespējamu viltojumu izplatīšanu par Krievijas armiju ir ierosināta "krimināllieta", un viņa ir iekļauta meklēšanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Mūziķis Armands Rutkovskis: «Man ir ļoti daudz dziesmu idejas» (+VIDEO)

"Reizēm mēs cenšamies savas sajūtas maskēt ar rūpīgi izvēlētiem vārdiem", pauž autors.

Kultūra Jaunā kultūras ministre pirmajā ārvalstu darba vizītē dosies uz Kanādu

Kultūras ministre Agnese Lāce (P) no svētdienas, 30.jūnija, līdz pirmdienai, 8.jūlijam, darba vizītē apmeklēs Kanādu, aģentūru LETA informēja ministres padomniece Rita Plūme.

Kultūra Bila Geitsa meita apstiprina attiecības: kurš ir viņas izvēlētais (foto)

Bila Geitsa jaunākā meita Fēbe, 21, oficiāli apstiprinājusi attiecības ar 25 gadus veco Arturu Donaldu, leģendārā mūziķa Pola Makartnija vecāko mazdēlu.

Lasiet arī