Smilšu skulptūrās festivālā Jelgavā atveidos pasaules pasakas

Kultūra
LETA 11:47, 04.06.2024 0

Nedēļas nogalē, 8.jūnijā un 9.jūnijā, Jelgavā, Pasta salā, notiks festivāls "Summer Signs 2024", kurā 17 profesionāli tēlnieki no desmit valstīm smilšu mākslas darbos atklās savu interpretāciju par tēmu "Pasaules pasakas".

 
Foto: LETA

Šoreiz smilšu skulptūru parks sniegšot "iespēju iegrimt pasaku valstībā ar dažādām kultūrām raksturīgiem folkloras un pasaku tēliem, mītiem un leģendām". No smiltīm tapšot Nāriņa, Sniega karaliene, Ansītis un Grietiņa, Sprīdītis, turku mitoloģijas leģenda Šahmarana un tēls Kotigoroško no ukraiņu pasakām un citi tēli.

Smilšu mākslas darbus 18.starptautiskā smilšu skulptūru festivāla konkursā darinās 15 profesionāli tēlnieki no Indonēzijas, ASV, Turcijas, Polijas, Spānijas, Nīderlandes, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Savukārt smilšu skulptūru parka vērienīgākais mākslas darbs ierasti būs demoskulptūra, ko veidos latviešu tēlnieki Kārlis un Maija Īles.

Vasaras festivāla atklāšanas dienās līdztekus smilšu mākslas darbiem apmeklētājiem būs pieejamas arī plaša pasākumu programma. Sestdien uz brīvdabas koncertzāles "Mītava" skatuves kāps "Zelta kniede", "Kautkaili", Emilija Bērziņa, Būū un "Līvi", bet svētdien izskanēs tautas deju ansambļa "Diždancis" koncerts "Par prieku mums, par prieku jums" un muzicēs Chris Noah, Fiņķis un dīdžejs "Rudd".

Tāpat abas festivāla dienas Pasta salā notiks dažādi pasākumi ģimenēm - izrādes, rotaļu programmas, popgrupas "Lai skan" dziesmuspēle "Medus kūka" un putu ballītes. Programmu paspilgtinās radošās darbnīcas, pasaku tēli, kā arī fotozonas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunā kultūras ministre pirmajā ārvalstu darba vizītē dosies uz Kanādu

Kultūras ministre Agnese Lāce (P) no svētdienas, 30.jūnija, līdz pirmdienai, 8.jūlijam, darba vizītē apmeklēs Kanādu, aģentūru LETA informēja ministres padomniece Rita Plūme.

Kultūra Bila Geitsa meita apstiprina attiecības: kurš ir viņas izvēlētais (foto)

Bila Geitsa jaunākā meita Fēbe, 21, oficiāli apstiprinājusi attiecības ar 25 gadus veco Arturu Donaldu, leģendārā mūziķa Pola Makartnija vecāko mazdēlu.

Kultūra Džamala reaģēja uz viņas vecāku mājas konfiskāciju Krimā

Pēc mākslinieces teiktā, māja celta 20 gadu laikā. Viņa plāno šo gadījumu publiskot.

Kultūra Rojā notiks Latvijas pūtēju orķestru svētki

Rojas brīvdabas estrādē 20.jūlijā plkst.19 notiks Latvijas pūtēju orķestru svētki "Jūra krāc un taures pūš", pulcējot uz vienas skatuves Kurzemes, Vidzemes un Zemgales pūtēju orķestrus.

Lasiet arī