Rīga uzstāsies Eirovīzijas sensācija Bambie Thug (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 11:19, 29.05.2024 0

Сaur provokāciju graut sociopolitiskos stereotipus, izaicinot konservatīvi domājošo publiku ar šokējošiem šoviem.

 

Ar savu pirmo koncertu Rīgā viesosies īru mākslinieki "Bambie Thug", kas pirms pāris nedēļām ar savu iespaidīgo priekšnesumu šokēja Eirovīzijas skatītājus visā Eiropā. Koncerts norisināsies 26.septembrī koncertzālē "Palladium".

"Bambie Thug", īstajā vārdā Bembija Reja Robinsona (1993), savas muzikālās gaitas uzsāka vien 2020.gadā, izlaižot provokatīvu dziesmu "Birthday", kuras video klipa versija izpelnījās gan atbalstītāju uzslavas, gan konservatīvāk noskaņotu mūzikas patērētāju kritiku. Vēlāk mākslinieki izlaida ne mazāk šokējošus skaņdarbus "P.M.P". "Egregore" un citus. Muzikālo stilu paši dēvē par "Ouija-pop", kas, kā atzīst "Bambie Thug", ir pašizdomāts termins, lai raksturotu vairāku mūzikas žanru sintēzi, tādējādi piešķirot radītajai mūzikai, kas jau robežojas ar mākslas formu, unikalitāti un spēju pastāvēt ārpus iepriekš noteiktām robežām.

Savās performancēs viņi turpina to, ko iesāka ar video klipiem muzikālās karjeras sākumā - caur provokāciju graut sociopolitiskos stereotipus, izaicinot konservatīvi domājošo publiku ar šokējošiem šoviem. Robinsona sevi definē kā nebināru personu un aktīvi darbojas LGBTQ+ scēnā, slaveno dziesmu "Doomsday blue" pasludinot par kvīru komūnas himnu, bet paši sevi kronējot par raganu.

2024.gada janvārī "Bambie Thug" tika ierindoti starp kandidātiem Īrijas nacionālajā Eirovīzijas atlasē ar dziesmu "Doomsday Blue, tādējādi strauji iegūstot skatītāju atbalstu un pārliecinoši uzvarot gan skatītāju, gan žūrijas balsojumā. Pēc atlases rezultātiem Īrijas Eirovīzijas fanu vidū valdīja divi noskaņojumi - kamēr atbalstītāji kliedza "Sūtiet raganu!", otra nometne savā petīcijā savāca tūkstošiem parakstu, aicinot diskvalificēt māksliniekus un izraudzīties konkursam citu dziesmu.

"Bambie Thug" atbalstītāju vidū bija arī vairākkārtējais Eirovīzijas uzvarētājs Džonijs Logans, kurš dziesmā saskatīja potenciālo konkursa uzvarētāju un aicināja īru tautu atbalstīt māksliniekus. Vēlāk konkursa finālā viņi ieguva augsto 6. vietu, kas ir labākais Īrijas sasniegums pēdējo 24 gadu laikā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.