Nolemts «pauzēt» balsi, kas jaunajā ChatGPT versijā atgādina Skārletu Johansoni

Kultūra
VS.LV 07:50, 21.05.2024 0

OpenAI nolēma uz laiku apturēt slavenajai aktrisei līdzīgas balss izmantošanu un norādīja, ka vēlas strādāt pie pārpratumu novēršanas, neiedziļinoties detaļās, raksta El Pais.

 

OpenAI platformā X paziņoja, ka "viņi strādā, lai apturētu Sky". Sky ir balss, kas jaunajā ChatGPT atgādina Skārletu Johansoni no filmas "Viņa", kur vīrietis iemīlas savā virtuālajā palīgā. "Mēs uzskatām, ka AI balsīm nevajadzētu apzināti atdarināt noteiktu slavenību balsi. Sky balss nav Skārletas Johansones atdarinājums, bet gan pieder citai profesionālai aktrisei. Lai aizsargātu privātumu, mēs nevaram izpaust vārdus."

Lai gan ChatGPT balss sarunas ir pieejamas kopš 2023. gada septembra, satraukums par Sky balsi radās tikai pēc tam, kad pagājušajā pirmdienā tika atklāts jauns ChatGPT-4o modelis, kas nodrošina saziņu reāllaikā. Prezentācijas laikā bija brīdis, kad modelis šķita flirtējot ar uzņēmuma darbiniekiem. Pats Sems Altmans pasākuma laikā platformā X ievietoja īsu ziņojumu "Viņa". Šīs paralēles nebija nejaušība vai pārspīlējums. Uzņēmums pats tos bīdīja.

OpenAI paskaidroja, ka viņi sāka meklēt aktierus un aktrises balsīm 2023. gada sākumā. Viņi meklēja: "cilvēkus ar atšķirīgu izcelsmi vai tos, kas varētu runāt vairākās valodās, balss ir uzticama, silta, saistoša, harizmātiska, bagāta ar toni un patīkami klausīties."

Uzņēmums saņēma 400 priekšlikumus. Kandidātiem bija jāieraksta vairākas frāzes un sarunas, un viņiem tika precīzi pateikts, kam tas paredzēts. Kompānijas ziņojumā arī paskaidrots, ka atlīdzība ir liela: "Katrs aktieris saņēma kompensāciju, kas pārsniedz tirgus likmes, un turpinās to saņemt, kamēr viņa balss tiks izmantota mūsu produktos."

Balsis tika ierakstītas pagājušajā vasarā studijā Sanfrancisko. Gaidot jauno ChatGPT modeli, kas tika ieviests pagājušajā nedēļā, piecas izvēlētās balsis turpināja strādāt pie jauna materiāla. Paziņojumā nav sniegta sīkāka informācija par to, kas notiks ar Sky balsi, izņemot solījumu par “vairāk iespējām”: “Raugoties nākotnē, būs vēl vairāk iespēju, jo mēs plānojam ChatGPT ieviest jaunas balsis, lai labāk pielāgotos dažādām lietotāju interesēm un vēlmēm."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.