Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 10:14, 12.05.2024 0

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

 

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau otro veikumu "pop country" stilā. Šajā reizē vārdus un mūziku radījis pats Mārtiņš, savukārt dziesmas producenta pienākumus uzņēmies mūziķis Jānis Čubars, kurš pirms 10 gadiem palīdzējis arī mākslinieka pirmā solo albuma "Pieskāriens" tapšanā.

"Dziesma "Dzīvi dzīvot" vēsta par mums pašiem, ik katru no mums. Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies. Manuprāt, izdevies saulains aicinājums ļauties dzīvei, doties iepazīt pasauli, iemācīties ko jaunu vai vienkārši baudīt dzīvi."- tā par jauno veikumu izsakās Mārtiņš.

Dziesmai tapis arī videoklips, ko veidojis Kaspars Kambars. Video radīšanas laikā krustu šķērsu izstaigātas Rīgas ielas, lai atrastu pēc iespējas dažādākas lokācijas, kurās izdziedāt "Dzīvi dzīvot".

Mārtiņš jau kādu laiku domājis par jaunām sadarbības iespējām, te talkā nākusi biedrības "Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/ Latvijas Mūzikas eksports" vadītāja Agnese Cimuška-Rekke ar ieteikumu, nosaucot igauņu producentu Alanu Kasuku (Allan Kasuk), kurš kaimiņu zemē labi pazīstams un, starp citu, šogad valsts Eirovīzijas atlasē ar savu dziesmu iekļuvis trijniekā.

Mārtiņš par sadarbību: "Braucu ciemos uz Tartu pie Alana un domāju: kas būs, tas būs, bet secinājām, ka idejas par mūzikas izpratni sakrīt un starp mums valda laba sinerģija."

Par klipa mājvietu kļuvis Kantera drauga Mārtiņa Jātnieka lauku sētas viesību nams, kuru saimnieks pats arī iekārtojis, kļūstot par klipa scenogrāfu.

Mārtiņa Kantera viens no mērķiem ir ierakstīt jaunu albumu ar pašsacerētām dziesmām, bet tā tas gluži nebūs… jo jau tagad notiek aktīvs darbs pie Baltijas valstu muzikālā tilta būvniecības - Kasuks kopā ar lietuviešu producentu sacerējuši dziesmu, kurai dziedātājs sarakstījis vārdus un to arī iedziedās. Šī sadarbība noteikti nākotnē nesīs arī citus pārsteigumus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Kultūra Valmieras grupa «Ghettozloba» laiž klajā skaņdarbu no gaidāmā albuma (+VIDEO)

"Lai kā mēs reizēm censtos savas ikdienas sižetu mainīt, diez vai būs kāds, kurš pieteiksies, ka šo ziņu lenti spēj nodzēst un pārrakstīt".

Kultūra Šogad gaidāms repera Denisa debijas solo albums (+VIDEO)

"Jābauda moments, jābauda šis brīdis, jo nekad īsti nevari zināt, kā dzīve ievirzīsies".

Kultūra Lauris Bankevics un Zix izstrādājuši jaunu muzikālu projektu (+VIDEO)

Gaidāmā albuma skanējumu caurstrāvo mīlestības un attiecību tēma.

Kultūra Šodien ar unikālu koncertu muzejā tiks atzīmēta Rīgas gadadiena (+VIDEO)

Johana Valentīna Mēdera daiļrade ir sadarbības fokusā, vienojot Latvijas, Igaunijas un Somijas mūziķus.