82 gadus vecais Imants Kalniņš priecājās par jaunu mūzikas albumu (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 14:27, 12.04.2024 0

""Rosina uz pārdomām par vērtībām un dzīvē satikto cilvēku nozīmi".

 

Dziesmu albums "Labums" ir veltījums un reizē pateicība leģendārajai dziesminiecei Austrai Pumpurei. "Labumā" iekļauto dziesmu izvēli un to izpildījuma manieri noteica nodarbībās pie Austras gūtā iedvesma un sajūtu gamma. Ieraksts veikts it kā viesistabā, personīgi un vienkāršā sirsnībā. "Skaņas inženierijas aspektā tas ir mazliet eksperimentāli, tomēr laiku pa laikam arī šādi albumi tiek sadzirdēti. Imanta Kalniņa dziesmām ir salīdzinoši daudz ierakstu. Mēs sekojām Austras un Austrasbērnu sajūtām," komentē ģitārists Roberts Dinters.

Albuma prezentācijas koncertam Rīgā izvēlēta aktrises un režisores Rēzijas Kalniņas un diriģenta Aināra Rubiķa radītā mūzikas un drāmas telpa "OratoriO", kas atrodas "Sporta 2" kvartālā (ieeja no Hanzas ielas). Šī kultūrvieta spēj nodrošināt gan dziesminiekiem tik ļoti nepieciešamo auditorijas tuvumu un līdzdalības sajūtu, gan tā ir arī sava veida atsauce sajūtās uz savulaik notikušajiem Austras Pumpures koncertiem Liepājas teātra Mazajā zālē. Imanta Kalniņa mūzika, pateicoties teātra izrādēm komponētajai mūzikai, vienmēr bijusi tuvu esoša teātra mākslai - lai arī dziesmas izceltas no izrādes konteksta ieguva pavisam citu nozīmi un sava laikmeta aktualitāti.

Dziesmu albumu īstenojuši trīs Austrasbērni - Austras Pumpures audzēkņi un domubiedri no Liepājas. Simona Rača-Rūce un Jānis Rūcis ir tie, kuri šobrīd turpina Austras darbu, saucot kopā Austrasbērnus un veidojot koncertprogrammas, ar kurām laiku pa laikam viesojas dažādās Latvijas pilsētās un novados. Savukārt, Roberts Dinters ir Austrasbērns un profesionāls ģitārists, kurš bieži dzirdams uz "lielās skatuves" muzicējot gan kopā ar Ivo Fominu, gan Karīnu Tatarinovu un citiem māksliniekiem.

Simona Rača-Rūce, Jānis Rūcis un Roberts Dinters - mūziķi, kuri šajā pavasarī izdevuši Imanta Kalniņa mūzikas albumu "Labums", publisko videoklipu dziesmai "Sveces dziesma" un aicina uz albuma prezentācijas koncertu Rīgā 18.aprīlī pulksten 19.00 mūzikas un drāmas telpā "OratoriO".

"Sveces dziesma ir viena no īsākajām dziesmām albumā. Kā tāds mazs brīnums, mazs dimantiņš - iemirdzas un jau izskan. Bet pēc noklausīšanās tā paliek prātā vēl ilgi - rosina uz pārdomām par vērtībām un dzīvē satikto cilvēku nozīmi. Kā tāds īss, bet ļoti skaists, ilgi atmiņā paliekošs mirklis - tāda man ir šī dziesma," pārdomās dalās dziedātāja Simona Rača-Rūce.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.