No Anatomijas muzeja kolekcijas veidos jaunus mākslas darbus

Kultūra
LETA 15:44, 25.02.2024 0

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejā šopavasar rezidē māksliniece Laimdota Malle, pētot muzeja kolekciju un veidojot jaunus mākslas darbus, kurus muzejā paredzēts izstādīt šī gada nogalē, informēja RSU pārstāvji.

 
Foto: LETA

Mākslinieces darbnīca uz rezidences laiku ir iekārtota RSU Anatomijas muzeja otrajā stāvā, kur caur stikla durvīm mākslinieces radošo procesu var vērot muzeja apmeklētāji. Kā stāsta Malle, viņa pēta Anatomijas muzeja kolekciju, "veidojot dialogu par dzīvo un aizgājušo, sastingušo un iekapsulēto, lai darinātu jaunu mākslas darbu ciklu".

"Tas ir aizraujošs un ne līdz galam prognozējams process, kas bieži vien paliek iesprostots darbnīcā, citiem neredzams. Tomēr tā ir kā atsevišķa, dinamiska notikumu daļa, ar ko vēlamies dalīties no dažādiem skatu punktiem - attālinājumā un palielinājumā, nejaušībās, kulminācijās un monotonumā, savā īstumā, ilgumā, ziņkārē, pat mikroskopiskā līmenī -, padarot mākslas darbu veidošanas procesu pieejamāku skatītājiem," pauda Malle.

RSU Anatomijas muzejs ar māksliniekiem dažādu projektu ietvaros ir sadarbojies arī iepriekš, bet pirmo reizi šī sadarbība notiek rezidences formā. Šāda iecere lolota ilgāku laiku, tāpēc māksliniecei sniegta pieeja visām muzeja kolekcijām un radošā brīvība.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Lasiet arī