Izraēlas dziesma Eirovīzijai izraisa debates

Kultūra
LETA 06:52, 22.02.2024 0

Dziesma "Oktobra lietus" ("October Rain"), ar kuru dziedātāja Edena Golana pārstāvēs Izraēlu šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā, jau ir izraisījusi publiskas debates Izraēlā par tās potenciālu diskvalifikāciju, trešdien vēstīja ziņu vietne ynet.

 
Foto: Wikipedia

Saskaņā ar mediju ziņām šī dziesma atsaucas uz palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" 7.oktobrī sarīkoto teroraktu, kurā tika nogalināti vairāk nekā 1200 cilvēku Izraēlas dienvidos.

Šīs dziesmas oficiāla prezentācija vēl nav notikusi. Izraēlas sabiedriskā raidkompānija "Kan" uzstāj, ka šīs dziesmas tekstu nevajag mainīt, pat ja tas maksātu piedalīšanos Eirovīzijā.

Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU), kas organizē šo ikgadējo konkursu, paziņoja, ka tā "pašlaik ir teksta izskatīšanas procesā - procesā, kas ir konfidenciāls starp EBU un raidsabiedrību, līdz tiks pieņemts galīgs lēmums. Visām raidsabiedrībām līdz 11.martam ir oficiāli jāiesniedz savi pieteikumi."

"Ja kāda dziesma tiek uzskatīta par nepieņemamu jebkāda iemesla dēļ, tad raidsabiedrībām tiek dota iespēja iesniegt jaunu dziesmu vai jaunu tekstu, kā to paredz konkursa noteikumi," paziņoja EBU.

Organizatori iepriekš izteicās pret Izraēlas izslēgšanu no konkursa, uz ko aicināja, piemēram, Somijas un Zviedrijas mākslinieki, Gazas joslā notiekošā kara dēļ. Organizatori uzskata, ka šim konkursam jābūt apolitiskam kā līdz šim.

Eirovīzijas konkurss šogad notiks 11.maijā Zviedrijas pilsētā Malmē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Lasiet arī

Kultūra Dziedātājs Dons iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Pašmāju dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā.

Kultūra Eirovīzijā izraudzītas pirmās 10 finālistes, tai skaitā Lietuva

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas notika otrdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē, tika izraudzītas pirmās 10 konkursa finālistes, tai skaitā Lietuva.

Kultūra Policija: Eirovīzijas faniem nav jāraizējas par drošības situāciju Malmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.