Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs atzīmēs 251.gadskārtu

Kultūra
LETA 15:45, 18.02.2024 0

Februāra beigās Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs (RVKM) ar ekskursijām un tematiskajām nodarbībām atzīmēs 251.gadskārtu.

 
Foto: LETA

Paredzēts, ka 22.februārī ieeja muzejā un piedāvātajās ekskursijās būs bez maksas, savukārt 25.februārī programmas ekskursijas un tematiskās nodarbības bērniem un pieaugušajiem - ar ieejas biļeti muzejā.

Muzeja 251.dzimšanas dienā, 22.februārī, apmeklētāji varēs bez maksas apskatīt muzeja ekspozīciju un piedalīties ekskursijās. Plānots, ka plkst.12, 14 un 16 notiks ekskursija izstādē "Katram savs krēsls. Krēsli un sēdēšana Rīgā no 13.gadsimta līdz mūsdienām", savukārt plkst.13 un 15 notiks ekskursija muzeja ekspozīcijā.

RVKM 25.februārī piedāvās bērniem un pieaugušajiem piedalīties gan ekskursijās, gan tematiskajās nodarbībās. Plkst.11 notiks ekskursija muzeja ekspozīcijā, plkst.12 - notiks Ģimenes dienas tematiskā nodarbība bērniem kopā ar pieaugušajiem "Pirmie soļi pirmajā Latvijas muzejā".

Tāpat 25.februārī plkst.13 notiks tematiskā nodarbība visām paaudzēm "Kuģniecība Latvijā: no liellaivas līdz buriniekam", plkst.14 iecerēta Ģimenes dienas tematiskā nodarbība bērniem kopā ar pieaugušajiem "Rīdzinieku sadzīve viduslaikos".

Paredzēts, ka plkst.15 noritēs tematiskā nodarbība visām paaudzēm "Bruņniecība un ieroču attīstība viduslaikos", savukārt plkst.16 notiks ekskursija izstādē "Katram savs krēsls. Krēsli un sēdēšana Rīgā no 13.gadsimta līdz mūsdienām".

RVKM, Baltijas valstīs vecākais un viens no Eiropā senākajiem publikai atvērtajiem muzejiem, šogad atzīmē 251.gadskārtu. Muzeja sākums ir Rīgas rātes 1773.gada 22.februārī pieņemtais lēmums - dibināt publisko muzeju un nosaukt to par Himzela muzeju - "Himselsches Museum".

Lēmuma pamatā bija Rīgas ārsta Nikolausa fon Himzela novēlējums nodot sabiedrības apskatei un izglītošanai privāto dabas un mākslas priekšmetu kolekciju. Gadu desmitu un simtu laikā muzeja nosaukums vairākkārt mainīts, kopš 1964.gada muzejam ir pašreizējais nosaukums.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Sabiedrība KM neizdevās atrast Turaidas muzeja direktoru - 3159 eiro algai (+VIDEO)

Konkursā pieteikumus iesniedza 15 pretendenti, neviens no dalībniekiem neapmierināja prasīgo komisiju.

Kultūra Dabas muzejā būs skatāma kaktusu izstāde

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 29.maija līdz 2.jūnijam būs aplūkojama izstāde "Kaktusi un citi sukulenti 2024", kas tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrību.

Kultūra Muzeju naktī runās par latviešu kino leģendu Adu Neretnieci (+VIDEO)

"Kinorežisors - tā ir nolādēti grūta profesija, īpaši sievietei".

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.