Aicina priecīgi sagaidīt pavasari Kauguros (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 15:28, 13.02.2024 0

Meteņi ir seni latviešu svētki.

 

Pavadot ziemu un gaidot pavasari, ar dziesmām, dejām un jautrām norisēm visai ģimenei Jūrmalā tiks svinēti pavasara gaidīšanas svētki. Jūrmalnieki un pilsētas viesi 17. februārī aicināti baudīt kultūras un izklaides programmu Kauguros.

Pavasara gaidīšanas svētki norisināsies sestdien, 17. februārī, no plkst. 12.30 līdz 15.00 pie Kauguru Kultūras nama. Ģimenes ar bērniem varēs darboties radošajās darbnīcās, piedalīties spēlēs un atrakcijās visai ģimenei, būs arī karsta tēja un gardi pīrādziņi.

Uz brīvdabas skatuves koncertā uzstāsies Arnis Veisbārdis, piedāvājot koncertprogrammu “Viedais fonogrāfs”. Izskanēs arī muzikāla programma Normunda Rutuļa akustiskā trio izpildījumā.

Pavasara gadskārtas – Meteņu – tradīcijas svētkos ierādīs tradīciju kopa “Skance”, tautasdeju soļus izdejos deju kolektīvs “Sidrabi” no Rīgas un jūrmalnieki – tautas deju kolektīvi “Vēlreiz” un “Kaugurs”.

Meteņu tradīcijas

Meteņi, tas ir brīdis, kad īsās ziemas dienas kļūst garākas un laiks sāk griezties uz pavasara pusi. Latviešiem tie ir seni ziemas pavadīšanas un pavasara gaidīšanas svētki, kuros nozīmīgi ir auglības rituāli, lai veicinātu labas ražas gadu. Meteņos, kas tiek saukti arī par Vastlāvi, Lastavāgu, Miesmeti, Miezmežu dienu, sendienās ļaudis gājuši ķekatās, braukuši ciemos un mielojušies pirms lielā gavēņa.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Kultūra Dziedātājs Dons iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Pašmāju dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā.

Kultūra Eirovīzijā izraudzītas pirmās 10 finālistes, tai skaitā Lietuva

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas notika otrdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē, tika izraudzītas pirmās 10 konkursa finālistes, tai skaitā Lietuva.

Lasiet arī

Sabiedrība Jūrmalas jaunieši iesaistījās koka arhitektūras aizsardzībā (+VIDEO)

Aizsākta pašvaldības līdzfinansējuma programma kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai.

Sabiedrība Kas jādara, lai Jūsu bērns mācītos Jūrmalā (+VIDEO)

Iesniegumu var iesniegt klātienē vai elektroniski.

Sabiedrība Pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome nolemj reorganizēt divas skolas

Pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome ceturtdien pieņēma lēmumu reorganizēt Jaundubultu pamatskolu un Pumpuru vidusskolu, izveidojot jaunu Pumpuru vidusskolu.

Sabiedrība Jūrmalās seniori saņēma mūsdienīgu aprūpes centru

Ēkai pilnībā no jauna uzbūvēts ceturtais stāvs un abpusējais lifts.