Noskaidroti LTV dziesmu konkursa Supernova 10 finālisti

Kultūra
LETA 09:17, 04.02.2024 0

Sestdienas vakarā notika Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" pusfināls, kurā izraudzīti desmit finālisti, lai cīnītos par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā.

 

Sestdien, 10.februārī, uz "Supernovas" fināla skatuves kāps Alekss Silvers, "Avéi", Dons, "Ecto", Edvards Strazdiņš, "Funkinbiz", Katrīna Gupalo, grupa "Papīra lidmašīnas", "St Leviča" un duets "Vēstulēs".

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernova" pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija Latvijas mūzikas un šovbiznesa industrijas, televīzijas pārstāvju, kā arī ārvalstu ekspertu sastāvā.

Drošības apsvērumu dēļ arī šogad žūrijas pārstāvju vārdi tikšot atklāti tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā, vēsta portāls "lsm.lv".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka konkursa uzvarētājs, kurš pārstāvēs Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā, tiks noteikts 10.februārī.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 7. un 9.maijā, bet fināls - 11.maijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Lasiet arī

Kultūra Dziedātājs Dons iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Pašmāju dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā.

Kultūra Eirovīzijā izraudzītas pirmās 10 finālistes, tai skaitā Lietuva

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas notika otrdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē, tika izraudzītas pirmās 10 konkursa finālistes, tai skaitā Lietuva.

Kultūra Policija: Eirovīzijas faniem nav jāraizējas par drošības situāciju Malmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.