Aicina piedalīties džeza mūziķu trio plates ierakstā (VIDEO)

Kultūra
LETA 18:32, 26.11.2023 0

Rīgas Reformātu baznīcas zālē 2.decembrī plkst.19 notiks laikmetīgā un improvizētā džeza mūziķu trio "Mockūnas-Blaser-Ducret" koncerts un plates ieraksts.

 

Savu mūziku ieskaņos trīs improvizētās, džeza un klasiskās mūzikas mūziķi - lietuviešu saksofonists Ļuds Mockūns, franču ģitārists Marks Dukrē (Marc Ducret) un šveiciešu trombonists Samuels Blasers, kuri apvienojušies kopīgā sastāvā "Mockūnas-Blaser-Ducret Trio".

"Koncerts. Plates ieraksts" notiks Rīgas Reformātu baznīcas zālē, kuru ierakstiem izmanto Rīgas skaņu ierakstu studija, kas nesen piedzīvojusi renovāciju un turpina veikt Latvijas un ārvalstu mākslinieku ierakstus.

Koncerta apmeklētāji šoreiz vairāk būs nekā studijas viesi, kas varēs arī aplūkot atjaunoto režijas telpu un uzzināt par plates ieraksta procesu, mūziķiem spēlējot kopā, un skaņu režisoram vienlaicīgi veicot skaņas apstrādi un ierakstot to analogi, magnētiskajā lentē.

Mockūns ir viens no vadošajiem Lietuvas frīdžeza un brīvās improvizācijas mūziķiem. Viņš patlaban līdzkoordinē Lietuvā bāzēto institūciju "Improdimensija", kurā regulāri tiek rīkotas pasaules līmeņa brīvās improvizācijas mūziķu rezidences, meistarklases un koncerti. Tāpat Mockūns ir Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas Džeza katedras mācībspēks.

Šī būs jau trešā Mockūna sadarbība ar "Jersika Records" - šī gada pavasarī sadarbībā ar festivālu "Skaņu mežs" un džeza vietu "M/Darbnīca" veikts koncertieraksts kopā ar japāņu eksperimentālās un avangarda mūzikas mūziķiem Otomo Jošihidi. Savukārt 2021.gadā klājā nāca dubultā vinila plate "Purvs" kopā ar latviešu-lietuviešu saksofonistu un laikmetīgās mūzikas interpretu Arvīdu Kazlausku.

Studējot "La Chaux de Fonds" konservatorijā Blasers ir ieguvis vairākas balvas par klasisko un džeza izpildījumu, un kopš absolvēšanas ir spēlējis dažādos bigbendos, tostarp "European Radio Orchestra" un "Vienna Art Orchestra". Pēc Fulbraita stipendijas saņemšanas, studējis Ņujorkas konservatorijā un vēlāk apmeties uz dzīvi Berlīnē.

Dukrē 1986.gadā pievienojās "French Orchestre National de Jazz", bet 1987.gadā viņam tika piešķirta džeza ģitārista Džango Reinharda balva. Viņš ir strādājis vairākos projektos, tostarp "Caos Totale", "Bloodcount, Science Friction" un "Big Satan Trio". Ģitārists savas turnejas apvieno ar meistarklašu vadīšanu, kuras notikušas Francijā, Itālijā, Beļģijā, Portugālē, Somijā, ASV, Skandināvijas un Baltijas valstīs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Kultūra Valmieras grupa «Ghettozloba» laiž klajā skaņdarbu no gaidāmā albuma (+VIDEO)

"Lai kā mēs reizēm censtos savas ikdienas sižetu mainīt, diez vai būs kāds, kurš pieteiksies, ka šo ziņu lenti spēj nodzēst un pārrakstīt".

Kultūra Šogad gaidāms repera Denisa debijas solo albums (+VIDEO)

"Jābauda moments, jābauda šis brīdis, jo nekad īsti nevari zināt, kā dzīve ievirzīsies".

Kultūra Lauris Bankevics un Zix izstrādājuši jaunu muzikālu projektu (+VIDEO)

Gaidāmā albuma skanējumu caurstrāvo mīlestības un attiecību tēma.

Kultūra Šodien ar unikālu koncertu muzejā tiks atzīmēta Rīgas gadadiena (+VIDEO)

Johana Valentīna Mēdera daiļrade ir sadarbības fokusā, vienojot Latvijas, Igaunijas un Somijas mūziķus.