Rīgā norisināsies starptautiskais vokālais festivāls «Riga Symphony»

Kultūra
LETA 15:23, 21.11.2023 0

Nākamajā mēnesī, no 14.decembra līdz 17.decembrim, Rīgā norisināsies starptautiskais vokālais festivāls "Riga Symphony," kurā uzstāsies 250 dalībnieki no dažādām valstīm.

 
Foto: LETA

Šogad festivālā, kas notiks jau 14.reizi, piedalīsies 250 viesi no dažādām valstīm un to sniegumu vērtēs starptautiska žūrija, kura sastāvēs no vairāk nekā 20 savas jomas profesionāļiem.

Šā gada festivāla atklāšanas koncerts "Ziemassvētku eņģeļu balsis" norisināsies 14.decembrī Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, kurā pirms koncerta uzrunu teiks bīskaps Andris Kravalis.

Festivāla turpinājumā, 15.decembrī, VEF kultūras pilī norisināsies konkursa pirmā diena, kad festivāla dalībnieki cīnīsies par balvām kategorijās "Tautas dziesma," "Dimanta balss," "Latviešu autora dziesma vai dziesma savas valsts valodā" u.c.

Pēc tam Krasta ielas "Lido" notiks tradicionālais latviešu vakars, pēc kura "Riga Symphony" "Facebook" lapā tiks izziņoti "Grand Prix" pretendenti un gala koncerta dalībnieki.

16.decembrī festivāla izskaņā pasākums turpināsies ar konkursu, kurā dalībnieki sacentīsies kategorijā "Pasaules hiti." Pēc tam paredzēts "sarkanais paklājs" un festivāla galā koncerts "Ziemassvētku zvani," kurā piedalīsies konkursa finālisti un dziedātāji Markus Riva, Dženifere Sumeranga, LNO soliste Ilona Bagele, sieviešu koris "Balta" un citi mākslinieki.

Koncerta beigās tiks apbalvoti šā gada "Grand Prix" laureāti un nosaukts "Grand Prix of the Riga Symphony" ieguvējs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Gaismas pils» piedāvā unikālu skaņas izstādi (+VIDEO)

Stāsts atklāsies gan caur fiziskiem atskaņotājiem un klausāmiem ierakstiem, gan īpaši veidotām ainavām.

Kultūra Nākammēnes Daugavpilī būs dziesmu svētki, aicināti visi (+VIDEO)

"Dabas ritma noteiktais gadskārtu cikls palīdz atgriezties pie ciešākām attiecībām ar dabu.

Kultūra Vāc parakstus par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam

Sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam.

Kultūra Vakarā pieminēs izcilo latviešu mūziķi Juri Kulakovu (+VIDEO)

"Mūzikas skolā mani negribēja uzņemt", - tā atcerējās mākslinieks.

Lasiet arī