Ķīna nosūtījusi jaunu astronautu komandu uz savu kosmosa staciju

Kultūra
LETA 08:45, 26.10.2023 0

Ķīna ceturtdien nosūtījusi jaunu astronautu komandu uz savu kosmosa staciju "Tiangong" ("Debesu pils").

 
Foto: twitter

Nesējraķete "Long March-2F" ar kosmosa kuģi "Shenzhou-17" ar trīs astronautiem startēja plkst.11.14 pēc vietējā laika (plkst.6.14 pēc Latvijas laika) no Dzjucjuaņas satelītu palaišanas centra Gobi tuksnesī, Ķīnas ziemeļrietumos.

"Shenzhou 17" astronauti nomainīs apkalpi, kas ieradās kosmosa stacijā pavasarī ar kuģi "Shenzhou-16". Plānots, ka trīs "Shenzhou-16" astronauti atgriezīsies uz Zemes nākamajā nedēļā.

Ķīna sāka sūtīt kosmosā cilvēkus 2003.gadā. "Tiangong" ir šo lidojumu kulminācija un Pekinas lepnums - otrā apdzīvotā kosmosa stacija aiz NASA vadītās Starptautiskās Kosmosa stacijas (SKS). Ķīnai ir liegta piekļuve SKS.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Francijā sāksies Kannu festivāls, kurā demonstrēs Latvijas filmu «Straume»

Francijā šodien sāksies Kannu kinofestivāls, kur konkursam "Īpašais skatiens"atlasīta arī Latvijas režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma "Straume" jeb "Flow", aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Margarita Rimkus.

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Lasiet arī

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Sabiedrība PVD iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumu Ķīnas izcelsmes zaļās tējas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumus jeb 75,6 kilogramus Ķīnas izcelsmes zaļās tējas, jo, veicot laboratorisko kontroli, tējā konstatētas Eiropas Savienībā (ES) neatzīta pesticīda, tolfenpirāda atliekvielas, liecina PVD tīmekļvietnē publiskotā informācija.