Senais Jelgavas tornis apmeklētājus gaida arī rudenī (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 14:42, 30.09.2023 0

Pēc 1944. gada 27. jūlija PSRS aviācijas uzlidojuma Sv. Trīsvienības Evaņģēliski luteriskā baznīca nodega.

 

Vēstures ekspozīcijas Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī apmeklētājiem būs pieejamas no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 11 līdz 18.

Savukārt Tūrisma informācijas centrs (TIC), izstāžu zāle un skatu laukums būs atvērts otrdienās no pulksten 10 līdz 18, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās un sestdienās no pulksten 10 līdz 20, bet svētdienās no pulksten 11 līdz 18. Pirmdienās tornis būs apmeklētājiem slēgts.

TIC apmeklētāji var iegūt aktuālo tūrisma informāciju un bezmaksas materiālus par atpūtas iespējām Jelgavā un apkārtnē, kā arī citām Latvijas pilsētām. Informācija pieejama gan latviešu valodā, gan svešvalodās. TIC apmeklētājiem ir iespēja apskatīt interaktīvu pilsētas karti, kā arī nosūtīt virtuālu atklātni saviem tuviniekiem.

Jelgavas Vecpilsētas māja, sākot ar 1. oktobri apmeklētājus gaidīs no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, bet svētdienās no pulksten 11 līdz 17. Šeit viesi var uzzināt faktus par Jelgavas koka arhitektūru, Jelgavas Vecpilsētas māju, tās vēsturi un atjaunošanu. Jelgavas Vecpilsētas mājā pieejami audiogidi gan latviešu, gan angļu un krievu valodās.

Dzīvesziņas un arodu sēta strādās nemainīgi: no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 10 līdz 15. Dzīvesziņas un arodu sēta ikdienā pieejama individuālam apmeklējumam. Iepriekš piesakoties, ir iespēja doties izzinošā ekskursijā speciālista pavadībā un iepazīt ēkas vēsturi, iekārtojumu, kā arī atklāt audēju darba nianses. Šeit iespējams darboties radoši, padaloties meistarklasēs un radošajās darbnīcās, kā arī izzināt latvisko dzīvesziņu, Zemgales tautastērpa tapšanas noslēpumus un piedalīties maizes cepšanas meistarklasē. Audēju darbnīcā ikviens gan uz vietas, gan, veicot pasūtījumu, var iegādāties Latvijas novadu tautastērpus un to sastāvdaļas.

Jelgavas Svētās Trīsvienības Evaņģēliski luteriskā baznīca bija senākais dievnams un senākā mūra ēka Jelgavā. Pēc izpostīšanas Otrā pasaules karā saglabāts vienīgi Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis, kurā ierīkots tūrisma informācijas centrs, vēstures ekspozīcijas, skatu laukums 9. stāvā un restorāns. Arheoloģisko izrakumu laikā torņa austrumu pusē atsegta daļa no sākotnējā baznīcas joma, izveidojot iedziļinātu priekšlaukumu, un atsegti oriģinālie baznīcas ārsienu mūri.

No 2009. līdz 2010. gadam torni pārbūvēja, tajā ierīkojot tūrisma un kultūrizglītības centru. 2011. gadā priekšlaukuma vidū atklāja tēlnieka Jāņa Aivara Karlova veidoto akmens skulptūru-strūklaku "Trīsvienība". Pašreizējais torņa augstums ir 50,17 metri, un tam saglabāta Martina Knoha veidotā sākotnējā forma.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Ekonomika Par «Altum» līdzekļiem Jelgavā tiek realizēta mājokļu būvniecība (+VIDEO)

Pretendējot uz divistabu dzīvokli, kopējie bruto ienākumi nedrīkst pārsniegt 2437 eiro.

Sabiedrība Vairāk nekā 70% Jelgavas pašvaldības darbinieku ir sievietes

No visiem Jelgavas pašvaldībā pagājušajā gadā nodarbinātajiem aptuveni 71% bija sievietes, liecina Jelgavas pašvaldības publiskais pārskats par 2023.gadu.

Sabiedrība Jelgavas novada dome turpinās darbu bez priekšsēdētāja

Pagaidām Jelgavas novada dome turpinās darbu bez priekšsēdētāja, jo arī balsošanas otrajā kārtā trešdien domes priekšsēdētāju ievēlēt neizdevās.

Sabiedrība Rīgā strādā ap 35% jelgavnieku

Rīgā darbu ir atraduši aptuveni 35% strādājošo jelgavnieku, liecina Jelgavas pašvaldības publiskais pārskats par 2023.gadu.