Valmieras parks “Mežs” saņem balvu arhitektūrā (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 15:30, 10.09.2023 0

Šeit ir skeitparks, velotrase, strītbols, rotaļu laukums un āra trenažieri.

 

Sporta un aktīvās atpūtas parks “Mežs” Valmierā ieguvis 1. vietu konkursā “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā Baltijā 2023”, nominācijā “Ilgtspējīgākais teritorijas labiekārtojums”. Konkurss izceļ izpildījumā un ilgtspējas risinājumos augsti novērtētu arhitektu un inženieru veikumu.

Sporta un aktīvās atpūtas parks “Mežs” ir unikāls projekts – gan parka izvietojums pilsētas centrā, kur tas ērti sasniedzams ikvienam, gan trases. Tās veidoja profesionāļi, piedāvājot izcilu vietu aktīvo sporta veidu cienītājiem – gan ekstrēmo sporta veidu meistariem, gan tiem, kuri izbrauc trases pirmo reizi un trikus vēl tikai mācās. Parks ir arī mācību un treniņu vieta, Valmieras Jaunatnes centram “Vinda” īstenojot unikālu interešu izglītības programmu “Ekstrēmie sporta veidi”. Parks ekspluatācijā nodots 2021. gada novembrī, aicinot dažāda vecuma interesentus baudīt aktīvu un drošu atpūtu. Turklāt nosaukums nav izvēlēts nejauši – parks ir apstādījumiem bagātīga teritorija, aicinot blakus pilsētas dzīvākajai ielai aizmirst par ikdienas steigu.

Īpaši ir arī tas, ka jaunais parks ir arī mācību un treniņu vieta. Sākot no šī mācību gada, Valmieras Jaunatnes centrs “Vinda” īsteno unikālu interešu izglītības programmu “Ekstrēmie sporta veidi”. Lai apgūtu prasmes ekstrēmajos vasaras un ziemas sporta veidos, vienlaikus strādājot pie vispārējās fiziskās sagatavotības attīstības, kā arī drošības, programmā iesaistīties aicināti bērni un jaunieši no 7 līdz 16 gadu vecumam. Braukšanas ar skrituļdēli, skrituļslidām un velosipēdu pamatprasmju apgūšana notiek jaunajā sporta un aktīvās atpūtas parkā “Mežs”. Programmu vada sertificēta skrituļslidošanas trenere Marta Garā, kura beigusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju un ir trenere kalnu slēpošanas sporta klubā. Jau kopš bērnības apguvusi vairākus ziemas sporta veidus, kā arī pārstāvējusi Latviju dažādu skrituļslidošanas disciplīnu sacensībās ārvalstīs.

Sporta un aktīvās atpūtas parka “Mežs” būvniecība bijušā Valmieras skeitparka teritorijā sākta pērn aprīlī, projektu aizsākot un sagatavošanas darbus sākot 2019. gadā. Vieta pilsētas centrā izvēlēta, domājot, lai ikvienam aktīvās atpūtas cienītajam parks būtu ērti sasniedzams. Parks ekspluatācijā nodots 2021. gada novembrī, aicinot dažāda vecuma interesentus baudīt aktīvu un drošu atpūtu. Turklāt nosaukums nav izvēlēts nejauši – jaunais parks ir apstādījumiem bagātīga teritorija, aicinot blakus pilsētas dzīvākajai ielai aizmirst par ikdienas steigu, pauž vietne valmiera.lv.

Konkurss “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā”, ko organizē biedrība “Building Design and construction council”, lai piešķirtu publicitāti augstas raudzes ilgtspējības piemēriem, norit jau devīto gadu. Pēdējos divus gadus aptverot ne vien Latvijas, bet arī Baltijas valstu vērtīgākās ēkas un objektus. Konkursa mērķis ir popularizēt esošus un nākotnes objektus un idejas, kuru sākotnējā vērtība ilgtermiņā nemazinās, kuru funkcionalitāte un struktūra ir vērsta uz nevainojamu kalpošanu sabiedrības labā desmitiem gadu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī