Čaks atpūšas! Lucavsalā uzņem vampīrkomēdiju Mūžības skartie

Kultūra
VS.LV 09:03, 23.08.2023 0

Lucavsalā sākta režisora Mārča Lāča vampīrkomēdijas "Mūžības skartie" uzņemšana, informēja filmas producents Matīss Kaža.

 

Filma stāsta par dzīves nogurdinātu vienpati Resno, kurš dzīvo nelielā treilerī, audzē vēderu un krāj kriptovalūtas. Taču viss mainās, kad pie Resnā ierodas vampīri Egons un Karloss, kuri viņu vēlas iesaukt savā "mūžības skarto" pasaulē.

Treilerī dzīvojošā dīkdieņa Resnā lomu atveidos Jaunā Rīgas teātra zvaigzne Andris Keišs, savukārt vampīru Egona un Karlosa lomās iejutīsies Ivars Krasts un Edgars Samītis. Citus tēlus filmā atveidos aktieri Inese Pudža, Armands Berģis un Artis Drozdovs; kinoekrāna debiju piedzīvos režisores Lindas Oltes dēls Miķelis Olte, kura loma pagaidām tiek turēta noslēpumā.

Studijā "Trickster Pictures" topošā filma iecerēta kā šausmu komēdija ar sociālās satīras elementiem. Režisoram Lācim raksturīgajā stilistikā filma caur stāstu par vampīriem reflektēs par mūsdienu cilvēka tiekšanos pēc nemirstības un dzīves paildzināšanas, pašam neapjaušot, ko tas īsti nozīmē.

Vampīrkomēdijas "Mūžības skartie" pirmizrāde plānota 2024.gada rudenī.

Filmas galvenajā radošajā komandā ir režisors un scenārija autors Mārcis Lācis, operators Mārcis Ābele, komponists Toms Auniņš, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Elīna Pērkone, grima māksliniece Santa Sandule, producenti Matīss Kaža un Dace Siatkovska.

Režisors Lācis skatītājiem pazīstams ar izrādēm Latvijas teātros un debijas pilnmetrāžas filmu Revolūcija, kas 2022.gadā tika nominēta Lielajam Kristapam kā labākā debijas filma.

Nesen dibinātajā studijā "Trickster Pictures" jau tapušas starptautiski atzītas filmas Neona pavasaris (2022) un Māsas (2022), šobrīd studijā uzsākts darbs pie Venēcijas kinofestivālā godalgotā režisora Laurīna Bareišas filmas Sausi slīkstot, attīstīšanas stadijā ir režisores Lindas Oltes otrā spēlfilma Bērns. Tāpat studijā top vairākas citas spēlfilmas, animācijas un dokumentālās filmas.

Filmas "Mūžības skartie" tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, filma atbalstīta mērķprogrammā Mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu ražošana 2023.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.