Zināms, kad Daugavpils teātris sāks sezonu

Kultūra
LETA 17:55, 13.08.2023 0

Daugavpils teātris sezonu sāks septembrī, piedāvājot repertuāra izrādes, savukārt pirmos jauniestudējumus varēs baudīt no oktobra, informēja teātra pārstāve Janīna Ivanova.

 

Pavisam drīz darbu pie sava pirmā iestudējuma Daugavpils teātrī sāks režisore Liena Šmukste, dramaturģisko materiālu šai izrādei radīs Agnese Rutkēviča.

Oktobrī gaidāma pirmizrāde arī ukraiņu dramaturga Alekseja Kuraļeha lugas "Pamiers" iestudējumam krievu valodā, kura režisors būs Māris Korsiets.

Sezonas pirmajā pusē skatītāju vērtējumam tiks nodota izrāde "Makbets" Oļega Šapošņikova režijā, kura top sadarbībā ar britu pedagogu, aktieri un režisoru Polu Gudvinu.

Savukārt Ivars Lūsis iestudēs izrādi "Sniega gūstā", kurā spēlēs kopā ar Jūliju Ļahu. Tāpat šosezon horeogrāfe Irina Bogeruka teātra lielajā zālē iestudēs jaunu deju izrādi.

Septembrī Daugavpils teātris dosies izbraucienā uz Lietuvu - izrāde "Cilvēks no Podoļskas" piedalīsies festivālā "Trans/misijos Balticum" Viļņā.

Šoruden neizpaliks arī brauciens uz Rīgu, pauž Ivanova. Galvaspilsētas skatītājiem tiks piedāvāts vēl viens kolorīts Daugavpils teātra iestudējums latgaliski - gandrīz krimināla komēdija "Divejis vyrtuvē, naskaitūt nabašnīku" jeb "Divas virtuvē, neskaitot līķi".

Vēl aizvien turpinās Daugavpils teātra aktieru kursa uzņemšana Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā. Izglītības programmas "Teātra māksla" ilgums ir divi gadi, iegūstamā kvalifikācija - aktieris. Par jauno aktieru profesionālo izglītību rūpējas Daugavpils teātra aktieri un šeit strādājošie režisori, kā arī pieaicinātie teātra mākslas nozares profesionāļi no citiem Latvijas teātriem un ārvalstīm. Iesniegt savu pieteikumu var Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā līdz augusta beigām. Vairāk par aktierkursu un uzņemšanu var uzzināt vietnē "ej.uz/kpd7", kā arī "sbdmv.lv".

Biļetes uz izrādēm septembrī jau ir pārdošanā. Tās var iegādāties Daugavpils teātra kasē, "Biļešu paradīze" kasēs visā Latvijā un internetā "bilesuparadize.lv".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.