Festivāls «Summertime» tuvojas noslēgumam, Inese Galante to paziņoja kā pēdējo

Kultūra
VS.LV 10:33, 13.08.2023 0

Spožu muzikālu notikumu Jūrmalā apmeklēja sabiedrībā zināmi cilvēki.

 

Mūzikas festivāla "Summertime" patronese operdīva Inese Galante ne tikai priecēja klātesošos ar džeza komponista Gēršvina tāda paša nosaukuma dziesmas jaudīgu izpildījumu, bet arī sarūgtināja skatītājus ar stāstu, ka 17. pasākums plkst. klasiskās mūzikas pasaule būtu pēdējā.

Taču, kā VS.LV liecināja, koncertzāle "Dzintari" šajos augusta vakaros bija īpaši blīvi pārpildīta ar tenku slavenībām. Bija miljonāri Jūliuss Krūmiņš, Kirovs Lipmans, Benita Sadauska, Benjamins Kems, Dmitrijs Krupņikovs.

Latvijas parlamenta autoritāti pārstāvēja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, kurš uz koncertu ieradās stingrā apsardzē.

Klāt bija arī bijušais Valsts prezidents Rajonds Vējonis ar sievu Ivetu un bijušais Latvijas Ministru prezidents Valdis Birkavs ar pavadoni Marinu. Mūziku klausījās arī Fiskālās disciplīnas padomes vadītāja Ina Šteinbuka, kura droši vien pie sevis nodomāja: "Cik tas viss maksā?"

Protams, tik liela mēroga pasākums neizpalika bez sponsoru uzmanības. Taču ekonomiskā situācija Latvijā, diemžēl, nav īpaši patīkama mūzām.

Tomēr šajās dienās sabiedrība sapņos ir aizrauta prom no skumjās realitātes.

Koncertos spīdēja Latvijas pianisti Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus, atskaņojot poļu komponista Fridirika Šopēna melodijas, Johana Sebastiana Baha skaņdarbus un mūsdienīgas Johana Sebastiāna Baha interpretācijas, kā arī Ferenca Lista reminiscences.

Dzintaru koncertzāles mazās zāles koncertā uzstāsies konkursa laureāti - Latvijas Nacionālās operas un baleta viesmāksliniece, soliste Inna Kločko, saksofoniste Ilva Ešenvalde un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Festivāls noslēgsies šovakār, uzstāsies Brodvejas māksliniece Ute Lempere, kura piedāvās monoizrādi "Tikšanās ar Marlēnu".

Voldemārs Burkevics


Bijušais prezidents Vējonis izraisīja sabiedrības interesi.

Ziedi latviešu mūzikas jaunajām cerībām.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Sabiedrība Pēc plūdiem Jūrmalā sākta ārkārtas ūdens dezinfekcija

Jūrmalā, Dzintaru - Lielupes rajonā, sākta ārkārtas ūdens dezinfekcija pēc plūdiem, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No šodienas gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, lēmusi pilsētas dome.

Sabiedrība Jūrmalā stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā (+FOTO)

Jūrmalā pēc lielajām lietavām arvien stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS).

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No 1.augusta gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.