Ir laba doma - doties uz pilsētu, kur piedzimst vējš! (VIDEO)

Kultūra
VS.LV 07:46, 21.06.2023 0

Pirms Līgo svētkiem Liepājā sola pasākumus pilsētniekiem un viesiem

 

21. un 22. jūnijā no plkst. 10:00-18:00 Liepājā Rožu laukumā 1/4 norisināsies Latvijas amatnieku un mājražotāju Vasaras saulgriežu svētku tirdziņš. Vienuviet sabrauks kupls mājražotāju un amatnieku pulks no visiem Latvijas novadiem, lai andelētos ar smeķīgiem gardumiem un amatnieku darinājumiem, sākot no košiem ziedu vainagiem un lina kleitām līdz pat gardēžu valdzinājumam – ekoloģiskiem pašu saimnieku ražotiem produktiem Līgo svētku galdam.

Savukārt Parka Paviljona komanda aicina liepājniekus un pilsētas viesus ieplānot skaistus, neaizmirstamus un patīkamām emocijām bagātus vakarus parkā! Visas vasaras garumā, katru ceturtdienu no pl. 19.00 Parka Paviljona terases skatuvē skanēs dzīvā mūzika - visos četrpadsmit vasaras koncertos Parka Paviljonā varēs baudīt dažādu žanru mūziku profesionālu un harizmātisku mākslinieku izpildījumā.

22. jūnija vakarā Parka Paviljona viesus iepriecinās sirsnīga puišu grupa "Cits kvartāls", kurā muzicē četri pieredzes bagāti mūziķi no Liepājas, Grobiņas un Rīgas. Taču visi ar sirdi - tepat Liepājā. Šajā reizē repertuārā izvēlētas enerģikas Latvijā un pasaulē pazīstamas dziesmas par mīlestību, un ne tikai.

Liepājas pludmale kā populāra peldvieta pazīstama kopš 19. gadsimta sešdesmitajiem gadiem, kad Liepāja veidojās par atpazīstamu kūrortpilsētu un bija iecienīta veselības uzlabošanas vieta Eiropas un Krievijas aristokrātiem, tostarp Krievijas caram.

Līdz pat šai dienai Liepājas pludmale ir iecienīts atpūtnieku galamērķis. Pludmale piesaista ar tās neparasti baltajām un smalkajām smiltīm. Turklāt pludmale ir gana plaša ikvienam – pludmales josla ir 50–80 metrus plata un 8 kilometrus gara. Visā tās garumā sev tīkamu atpūtu atradīs ikviens – gan kaitsērfinga un vindsērfinga entuziasti, kā arī aktīvās atpūtas mīļotāji, gan klusas un neskartas dabas piekritēji, tāpat kā ērtību cienītāji un pat aizraujošu skatu meklētāji.

Voldemārs BURKEVICS

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Kriminālziņas Liepājā septiņu kilometru attālumā no mājām atrod klaiņojam piecgadīgu meiteni

Liepājā septiņu kilometru attālumā no savām mājām atrasta klaiņojam piecgadīga meitene, turklāt pilsētā viņa nokļuvusi ar autobusu, informē Valsts policija.

Ekonomika Rīt Liepājas Tirgoņu iela kļūs par mazā biznesa oāzi (+VIDEO)

Sestdien skanēs mūzika, smaržos kafejnīcā tikko ceptie kruasāni un ciabatas maize.

Ekonomika Liepājā ražotie tricikli ienāca jaunā drifta arēnā (+VIDEO)

Jaunās izklaides vietas piedāvājums būs vērsts uz dažāda vecuma grupām un interesēm.

Sabiedrība Liepājā par 50% ceļ maksu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem

No 1.septembra Liepājā maksu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem plānots paaugstināt par 50%, liecina SIA "Liepājas ūdens" paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".