Notiks fonda «Nāc līdzās!» jauktā kora jubilejas koncerts

Kultūra
LETA 18:22, 07.06.2023 0

Rīgas Mākslas telpā piektdien, 9.jūnijā, plkst.19.30 savu 10 gadu pastāvēšanas jubileju atzīmēs fonda "Nāc līdzās!" jauktais koris, kurā apvienojušies cilvēki ar redzes, kustību un garīgās attīstības traucējumiem, informēja fonda vadītāja un kora dibinātāja Sarma Freiberga.

 

Korī kopā ar jauniešiem dzied viņu mammas - asistenti. Dibinot šo kori, Freiberga vēlējusies parādīt, cik talantīgi ir cilvēki ar īpašām vajadzībām, cik liels ir viņu potenciāls.

Jubilejas koncertā diriģēs diriģenti, kuri ar kori strādājuši. Kora pirmā diriģente bija Latvijas koru virsdiriģente Aira Birziņa. Viņas iesākto darbu sešus gadus turpināja Rūdolfs Bērtiņš. Viņš arī aizveda kori līdz 2018.gada Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkiem. Pēc Bērtiņa ar kori strādāja diriģente Ginta Rūse, kurai nācās izturēt pandēmijas gadus, pauda kora vadītāja. Pēdējos divus gadus ar kori strādāja diriģents Imants Točs, viņa vadībā koris piedalījās jau otrajā Dziesmu svētku skatē, kurā guva augstu žūrijas novērtējumu - ieguva 1.pakāpi un nedalītu žūrijas komisijas atzinību.

Šajos gados koris ierakstījis divus audio diskus - "Nāc līdzās un dziedi Eiropā!", kurā iedziedātas dziesmas 12 Eiropas tautu valodās, un audio disku ar latviešu komponistu dziesmām "Dvēseles dziesma". Daļa no kora šogad piedalījās arī Jēkaba Jančevska dziesmu cikla ar Ojāra Vācieša dzeju "Gaišās dziesmas" ierakstā kopā ar jauniešu kori "Kamēr…" diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā.

Koris aktīvi koncertējis gan Latvijā, gan Anglijā, Lietuvā un Igaunijā. Par ceļojumiem kora vadītāja pateicas "Daugavas vanagiem" un minēto valstu Latvijas vēstniecību atbalstam. Ņemot vērā, ka koris no Rīgas pašvaldības nesaņem finansiālu atbalstu, tas par savu pastāvēšanu saka lielu paldies fonda "Nāc līdzās!" ziedotājiem.

Uz kora mēģinājumiem svētdienās ierodas jaunieši ne tikai no Rīgas - ir dalībnieks, kurš mēro tālo ceļu no Balvu novada Tilžas, citi dalībnieki brauc no Dobeles, Babītes, Inčukalna, bet lielākā daļa ir rīdzinieki.

Ikviens atbalsts ir ļoti svarīgs, lai jaunieši varētu darboties šajā korī un sajusties līdzvērtīgi radošajās aktivitātes, apliecināt savus talantus un pilnvērtīgi piepildīt savu brīvo laiku, uzsver Freiberga. Lai viņi varētu uzstāties skaistos skatuves tērpos, lai viņiem būtu profesionāli skolotāji un viņi varētu dziedāt uz skatuvēm Latvijā un citur.

Jubilejas koncertā ieeja bez maksas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".