Sākusies darbu pieteikšana Latvijas Arhitektūras gada balvai 2023

Kultūra
LETA 00:12, 02.05.2023 0

Latvijas Arhitektu savienība no šodienas līdz 22.jūnijam aicina pieteikt darbus 2023.gada Latvijas Arhitektūras gada balvai - ikgadējam konkursam ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras sasniegumus un stimulēt augstvērtīgas arhitektūras attīstību, informēja Latvijas Arhitektu savienības pārstāvji.

 

Balvai var pieteikt gan Latvijā īstenotus darbus neatkarīgi no autoru valstiskās piederības, gan tādus, kas realizēti citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija.

Tāpat kā citus gadus, atlases un starptautiska fināla žūrija divās kārtās vērtēs divu veidu darbus - objektus (pabeigtus un ekspluatācijā nodotus darbus) un procesus (pētījumus, publikācijas, izglītojošus un citus sarīkojumus, kā arī jebkuru citu arhitektūras notikumu).

Balvas nolikums paredz darbu vērtēšanu pēc Davosas kvalitātes sistēmas, kas izstrādāta būvkultūras koncepcijas ieviešanai saskaņā ar Davosas deklarāciju un piedāvā astoņus arhitektūras kvalitātes kritērijus. Tie ir - pārvaldība, funkcionalitāte, vide, ekonomika, daudzveidība, konteksts, vietas izjūta un skaistums.

Pirmajā kārtā darbus vērtēs atlases žūrija - beļģu arhitekts, arhitektūras un dizaina biroja "Sampling" vadošais partneris un žūrijas priekšsēdētājs Mantens Devrīnts, arhitektūras biroja "OAD" ("Open Architecture Design") dibinātāja un vadošā arhitekte Zane Tetere-Šulce, būvniecības uzņēmuma SIA "Rem Pro" vadošā arhitekte Ilze Ratniece, Latvijas Arhitektu savienības valdes locekle un arhitektu biroja "Virtu" īpašniece Anda Kursiša, būvinženieris, inženierzinātņu doktors, praktizējošs būvkonstruktors un būvkonstrukciju projektēšanas biroja SIA "IG Kurbads" vadītājs Normunds Tirāns, arborists, dārznieks un uzņēmuma SIA "Labie koki" vadītājs Edgars Neilands un mākslas kritiķis, kurators un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja direktors Kaspars Vanags.

Darbu pieteikšanas termiņš ir no 1.maija līdz 22.jūnijam (agrā pieteikšanās līdz 29.maijam). Finālistu un starptautiskās žūrijas sastāvs tiks izziņots 2023.gada augustā. Balvas pasniegšanas ceremonija plānota 6.oktobrī.

Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība ar Kultūras ministrijas atbalstu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.