Notiks koncerts kabarē noskaņās «Tāda ir dzīve…»

Kultūra
VS.LV 23:11, 24.04.2023 0

Latvijas Nacionālās operas mūziķu grupa un vienmēr harismātiskā operas soliste Ilona Bagele 6.maijā Operas Lielajā zālē piedāvās jaunu koncertprogrammu "Tāda ir dzīve…" ar leģendārā vācu komponista Kurta Veila mūziku, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

 

Kabarē stila koncertā izskanēs kompozīcijas no pasaulslavenās "Trīsgrašu operas", nepabeigtā mūzikla "Haklberijs Fins", dziesmuspēles "Mahagonija", operas "Zuduši zvaigznēs" u.c. To aranžijas veidojis ievērojamais vibrofonists un pasauslavenā kamerorķestra Kremerata Baltica mūziķis Andrejs Puškarevs.

Koncerta radošās komandas sniegumā Latvijas Nacionālās operas skatītājiem jau bijusi iespēja baudīt mūzikas un sajūtu izrādi "Cantando y Amando" (Lielās Mūzikas balvas 2012 laureāts kategorijā Gada uzvedums) un koncertprogrammu "Tenoru trio. Arrivederci Roma". Koncertā piedalās Ilona Bagele (mecosoprāns), Andris Ābelīte (trompete), Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Ozola (čells), Normunds Everts (sitamie instrumenti), Inita Āboliņa (akordeons), un Viktors Veļičko (kontrabass). Koncerta režisore ir Elita Bukovska, mākslinieciskās koncepcijas autore - Ilze Ozoliņa, kostīmu māksliniece - Kristīne Pasternaka.

"Savā pirmajā solokoncertā Beletāžas zālē kopā ar Ilzi Ozoliņu izbūrāmies cauri Kurta Veila mūzikai, kas mani jau tolaik ļoti uzrunāja. Arī pirmo solokoncertu Jaunajā zālē toreizējais direktors Andrejs Žagars piedāvāja veidot ar šī komponista mūziku, bet man vairāk gribējās dziedāt Astoru Pjacollu un tapa "Cantando y Amando". Teicu, ka Kurts Veils jāatliek uz vēlāku laiku, un tagad tas ir pienācis.

Viņa mūzika ir ļoti izjusta un emocionāla, un tās skanējumam būtisks ir visas mūsu komandas kopdarbs. Skaidrs, ka es esmu soliste, bet tikai kopējā skanējumā šī mūzika, šīs aranžijas kļūst patiesi interesantas. Šādu mūziku ļoti sen nebiju dziedājusi, un man koncerts "Tāda ir dzīve…" būs atgriešanās kabarē žanrā," stāsta Ilona Bagele.

Ebreju izcelsmes vācu komponists Kurts Veils 20.gadsimta pirmajā pusē radījis simfonisko un instrumentālo mūziku, kantātes, vokālās mūzikas ciklus, taču visplašāk pazīstami ir viņa darbi opermūzikas, muzikālā teātra un kinomūzikas žanrā, kas ļauj viņu saukt par vienu no sava laika populārākajiem skatuves komponistiem Vācijā.

Pasaules slavu ieguvusi viņa radītā mūzika asu sociālo satīru piepildītajai "Trīsgrašu operai", kas veidota sadarbībā ar dramaturgu Bertoltu Brehtu. Mūža otro pusi komponists aizvadījis Amerikas Savienotajās Valstīs, kur par radīto mūziku saņēmis prestižas balvas un nominācijas.

Biļetes var iegādāties LNOB kasēs un internetā: https://www.opera.lv/lv/izrade/tada-ir-dzive.../.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.