Šokējoša labdarības akcija! Daugavā ar harpūnām varēs ķert Taizemes krokodilus

Kultūra
VS.LV 12:02, 01.04.2023 0

15.jūlijā no plkst. 10.00 līdz 22.00 Rīgā, Andrejostā notiks slēgts labdarības pasākums “Krokodili par veselu Latvijas tautu”, kurā varēs piedalīties tikai izredzētie jeb bagātie un ar harpūnām ķert no Taizemes atgādātus krokodilus. Visi ienākumi tiks ziedoti Latvijas valsts veselības aprūpei.

 

Jau tagad notiek nopietni pasākuma sagatavošanās darbi. Ar Taizemes valdību un zooloģisko dārzu saskaņota minētā labdarības akcija, arī Latvijas prezidents Egils Levits devis “svētību” šīm īpašajām labdarības medībām.

No Taizemes lielākā “Khao Kheo” zoodārza uz Latviju ar lidmašīnu speciālos ūdens krātiņos tiks transportēti 25 krokodili, kurus jau 14. jūlijā metāla nožogojumā ielaidīs vasarā iesilušajā Daugavā.

“Varētu šķist, ka šī ir nežēlīga rīcība, taču tas nebūs liels zaudējums Taizemei. Krokodilu dzimstība “Khao Kheo” pēdējos gados ir pieaugusi, tāpēc zoodārzā dzīvniekiem sācis kļūt par šauru - nepietiek vietas voljēros un baseinos, viņi viens otram kāpj uz galvas un pat nokož ekstremitātes,” vaļsirdīgi atzinuši “Khao Kheo” zoodārza mārketinga speciālisti.

Taizemē krokodilu gaļa bieži tiek lietota pārtikā, piemēram, kā mums vistas gaļa.


Grilēti krokodili.

Labdarības pasākuma “Krokodili par veselu Latvijas tautu” dalības maksa ir 15 tūkstoši eiro no personas. Persona nedrīkst būt krimināli sodīta un jaunāka par 21 gadu. Medību laikā mednieki nedrīkstēs lietot alkoholiskus dzērienus. Ienākot Andrejsalas teritorijā policija ar alkometru pārbaudīs ikvienu viesi. Pasākumam var pieteikties no 3. aprīļa līdz 15. maijam rakstot e-pastā: krokodililatvijai@info.lv. Pasākuma viesu skaits ir ierobežots.

Labdarības akcijas vērotājiem arī netrūks izklaižu. Notiks burbuļu atrakcija, kur ikviens interesents varēs uzpūst savu lielāko burbuli mūžā. Andrejostas teritorijā uzstādīs drošu akrobātikas novietni, kur varēs izmēģināt spēkus atlēta vai atlētes lomā, staigāt pa virvi un veikt citus trikus. Cirka mākslinieki un treneri iemācīs pareizi veikt riskantos trikus, un, pats galvenais, pirms tam būs jāiziet instruktāža, kā nesavainojoties iekrist tīklā.

Pēc medībām un ieroču noglabāšanas drošā vietā jeb seifā, tik atvērts bārs ar alkoholiskajiem dzērieniem. Visu dienu darbosies arī kafejnīca "Vecmāmiņa". Labdarības medību trofejas īpašnieki savu guvumu varēs vest mājās vai nodot pasākuma vietā.

Kā informē akcijas “Krokodili par veselu Latvijas tautu” drošības dienesta vadītājs Jurģis Čumbarkuls: "Visi sīkumi līdz pēdējam tiek izplānoti, lai negadītos kāds nepatīkams pavērsiens. Drošība ir pirmajā vietā!"

Paredzēta nopietna instruktāža un pat apmācības, kā rīkoties ar harpūnām. Par to informēs labdarības akcijas dalībniekus personīgi.

"Tas būs kā medības Latvijas mežos, kad mednieki atstāj labākos, bet izšauj vājos vai dzīvniekus ar problēmām/defektiem. Arī Latvijā nonāks ne tie labākie krokodilu "eksemplāri". Ja padomājam plašāk, tos tāpat notiesātu pusdienās," atzīst Jurģis Čumbarkuls.

Viss tikai tāpēc, lai izdzīvo Latvijas medicīna!

VS.LV sveic savus lasītājus 1. aprīlī!

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Lasiet arī

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja par deviņām vietām atkāpās uz 122.pozīciju.

Sabiedrība Saeimas komisijā vērtēs vēl vienu iniciatīvu par iecerēto skolu reformu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien, 8.maijā, vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par iecerēto skolu reformu.

Ekonomika Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Šā gada 16.maijā un 17.maijā Rīgā, konferenču centrā "Fantadroms", notiks zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konference "Deep Tech Atelier 2024", informē pasākuma organizatori.

Kultūra Kurzemes kultūras programmā šogad apstiprināti 67 projekti

Kurzemes plānošanas reģiona izsludinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" projektu konkursā "Kurzemes kultūras programmā 2024" šogad apstiprināti 67 projekti.