Jau otro nedēļu pēc kārtas skatītākā filma Latvijā - Mātes piens (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 10:58, 18.02.2023 0

Režisores Ināras Kolmanes filmu "Mātes piens" pirmajās divās nedēļās visā Latvijā noskatījušies vairāk nekā 25 000 skatītāju, informē filmas veidotāju pārstāve Inga Zālīte.

 

Viņa uzsver, ka otro nedēļu pēc kārtas kinolente ir skatītākā filma Latvijā no patlaban pieejamā filmu klāsta. Šajā nedēļas nogalē filma uzsāks starptautisko ceļu. Tā pirmo reizi starptautiski tiks izrādīta Eiropas Filmu tirgū, kur šogad galvenā uzmanība tiks pievērsta Latvijai, Igaunijai un Lietuvai, kas apvienojušās programmā "Baltic Countries in Focus". Eiropas Filmu tirgus notiek Berlīnes kinofestivālā.

Pirmajā nedēļas nogalē filmu "Mātes piens" Latvijā noskatījās vairāk kā 10 000 skatītāji, pirmajās divās nedēļās filmu noskatījušies jau 25 000 tūkstoši skatītāji.

Filmas pirmais starptautiskais seanss būs sestdien, 18.februārī, Eiropas Filmu tirgū, kas notiks Berlīnes kinofestivāla laikā. Kopumā Eiropas Filmu tirgus laikā notiks trīs " Mātes piens" seansi pasaules valstu filmu izplatītājiem, festivālu filmu programmu atlasītājiem un sastādītājiem.



Pēc Zālītes paustā, filma "Mātes piens" ir stāsts par trīs paaudžu sievietēm. Filmas scenāriju rakstījis Arvis Kolmanis pēc Noras Ikstenas grāmatas "Mātes piens" motīviem. Filma "Mātes piens" stāsta par jaunu padomju laika ārsti Astru, kas konfliktē ar totalitāro padomju režīmu, zaudējot karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Viņa ir spiesta pamest zinātni un doties uz lauku ambulanci, līdzi ņemot arī savu meitu Noru. Pieaugot, meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt mātei pārvarēt depresiju, gan arī pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā.

Filma ir skatāma visos kinoekrānos un kino izrādīšanas vietās no 2.februāra, kā arī kultūrizglītības programmā "Latvijas skolas soma". Filma veidota kā Latvijas un Beļģijas kopprodukcija, filmu studijai "Deviņi" sadarbojoties ar Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu "Tet" un Beļģijas kompāniju "Umedia". Filmas projekts saņēmis finansiālo atbalstu Nacionālajā Kino centrā, Eiropas Savienības programmā "Radošā Eiropa Media".

Filmas režisore Kolmane kopā pulcējusi aktieru ansambli, ko veido Maija Doveika, Elīna Vaska-Botere, Rūta Kronberga, Indra Briķe, Inga Tropa, Juris Lisners, Ģirts Krūmiņš, Jānis Znotiņš, Zane Bierande, Elīna Vāne, Oleksi Gorbunov un citi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Ivars Seleckis 90 gadu jubileju sagaida ar jaunas filmas pirmizrādi (+VIDEO)

Klasiķis ienāca kā viens no leģendārā Rīgas poētiskā stila pamatlicējiem 20. gadsimta 60. gadu sākumā.

Kultūra JRT būs skatāms Hermaņa iestudējums «Melnais piens»

No 27.septembra Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) būs skatāms Alvja Hermaņa iestudējums "Melnais piens".

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.