Top pirmais seriāls par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem

Kultūra
LETA 16:01, 01.02.2023 0

Latvijā top pirmais seriāls par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem "Kolektīvs", ko veidos astoņas komēdijdrāmas žanra sērijas, kuras veidos astoņi režisori, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

 

Viņa atzīmē, ka ikvienam korim, deju kolektīvam vai citam svētku dalībniekam ir iespēja kļūt par seriāla scenārija līdzautoru, atsūtot savu stāstu seriāla veidotājiem. Tas var būt asprātīgs notikums, skaistas atmiņas vai neparasts atgadījums, kas ir pašu piedzīvots vai par kuru dzirdēts nostāstos.

Seriāla veidotāji meklē stāstus, kas ļautu skatītājiem saprast, kā noris dzīve starp svētkiem un koncertiem, kādas attiecības, kaislības, priekus un arī bēdas, strīdus un salabšanu piedzīvo svētku dalībnieki - visu to, ko nav iespējams uzburt neviena režisora iztēlē. Savu stāstu var iesniegt, sekojot saitei "ieej.lv/q1c9C".

Katrai seriāla sērijai būs savs režisors - Oskars Rupenheits, Aiks Karapetjans, Marta Elīna Martinsone, Roberts Kuļenko, Elza Gauja, Raitis Ābele, Lauris Ābele, Aivars Čivželis un Edgars Kaupers -, un katra no tām būs atsevišķa īsfilma, kas veidota režisoram raksturīgā manierē.

Pēc Ertmanes paustā, tas, kas vieno visas sērijas, - to darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumi ir balstīti patiesos stāstos. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver - tas nebūs stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir šo notikumu fons.

Ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieldrauga SIA "Latvijas mobilais telefons" atbalstu seriāls "Kolektīvs" no jūnija būs skatāms "LMT Viedtelevīzijā" un internetā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.