Īpašā valodniecības spēlē varēs bagātināt ar dabu saistīto vārdu krājumu

Kultūra
LETA 11:33, 25.01.2023 0

No šodienas līdz 19.februārim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā pieejama būs valodas spēļu kluba talismana Vardulēna Brašuļa spēle, kuras dalībnieki bagātinās ar dabu saistīto vārdu krājumu, informēja Latviešu valodas aģentūras metodiķe Iveta Miloslavska.

 

Latviešu valodas aģentūra aicina svinēt Valodas spēļu klubiņa talismana Vardulēna Brašuļa gada jubileju, piedāvājot spēli, kas radīta sadarbībā ar Latvijas Nacionālo dabas muzeju.

Latvijas Nacionālā dabas muzeja direktora vietniece attīstības jautājumos Diāna Meiere uzsver: "Spēlēt Vardulēna Brašuļa vārdu spēli Dabas muzejā būs ļoti interesanti. Apskatot daudzveidīgās ekspozīcijas, dalībnieki bagātinās tieši ar dabu saistīto vārdu krājumu, pārliecināsies par jau zināmajiem zvēru, putnu, kukaiņu, sēņu, augu un minerālu nosaukumiem un noteikti apgūs jaunus".

Latviešu valodas aģentūras Valodas spēļu klubs darbojas kopš 2020.gada, un jau gadu tā talismans ir salaspilietes Patrīcijas Balodes radītais Vardulēns Brašulis. Valodas spēļu kluba uzdevums ir palīdzēt mazajiem latviešu valodas apguvējiem saistošā veidā mācīties latviešu valodu.

Valodas spēļu klubā var piedalīties ikviens interesents, spēļu klubiņa uzdevumus veic bērni gan no Latvijas, gan no Austrālijas, ASV, Ēģiptes, Tunisijas, Īrijas, Vācijas, Apvienotās Karalistes, Gruzijas un citām tuvākām un tālākām vietām. Katru mēnesi vairāk nekā 600 bērnu piedalās Valodas spēļu klubā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.