TV3 būs jauns analītisks raidījums «Kolektīvais saprāts»

Kultūra
VS.LV 19:47, 10.01.2023 0

No 22. janvāra svētdienās pulksten 18.50 kanālā TV3 būs skatāms jauns analītisku raidījumu cikls “Kolektīvais saprāts”, kas pētīs un analizēs Latvijas nākotnes attīstības modeļus, informē TV3. Raidījumu vadīs žurnālists Jānis Krēvics un mākslīgā intelekta attīstītājs un startup uzņēmējs Zigmārs Bērziņš.

 

Raidījums piedāvās domnīcas par valsts attīstībai svarīgām tēmām – kādā virzienā dodas pasaules attīstītākās valstis un kas Latvijai būtu jādara jau šodien, lai pēc 10 gadiem mēs nebūtu iedzinējos tādās jomās kā izglītība, lauksaimniecība, enerģētika un darba tirgus.

“Līdz šim valsts politika bijusi vērsta uz izdzīvošanu un neatpalikšanu no mūsu kaimiņiem. Bet kopīgas idejas – būt gudrākajiem, veselīgākajiem vai laimīgākajiem Eiropā – tāda mums nav. Meklēsim jaunas Latvijas attīstības idejas lauksaimniecībā, izglītībā, medicīnā un augsto tehnoloģiju jomās,” ieskatu raidījumā sniedz tā vadītājs Jānis Krēvics.

Raidījuma veidošanā piedalās arī Zigmārs Bērziņš, kurš šobrīd nodarbojas ar mākslīgā intelekta projektiem. Arī raidījuma veidošanā tiks izmantoti mākslīgā intelekta rīki, kam tiks lūgts dot savu prognozi Latvijas nākotnei.

Kopā ar dažādu jomu speciālistiem un viedokļu līderiem astoņu raidījumu garumā «Kolektīvais saprāts» centīsies rast atbildes un meklēt jaunas idejas, kā Latviju padarīt izcilu un ko varam darīt jau šobrīd.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Ivars Seleckis 90 gadu jubileju sagaida ar jaunas filmas pirmizrādi (+VIDEO)

Klasiķis ienāca kā viens no leģendārā Rīgas poētiskā stila pamatlicējiem 20. gadsimta 60. gadu sākumā.

Kultūra JRT būs skatāms Hermaņa iestudējums «Melnais piens»

No 27.septembra Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) būs skatāms Alvja Hermaņa iestudējums "Melnais piens".

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.