Izveidots Vecauces muižas audiogids detektīva žanrā

Kultūra
VS.LV 21:44, 30.12.2022 0

Intelektuālo un patiesos notikumos iedvesmoto audio gidu "Vecauces muižas noslēpumi" sadarbībā ar jomas profesionāļiem radījuši Auces puses jaunieši un vietējie iedzīvotāji biedrības "JM Jumis" paspārnē. Detektīvs pieejams ikvienam viedierīces lietotājam bezmaksas aplikācijā "Echoes" uz vietas dabā - Vecauces pils parkā laikā līdz 17.janvārim.

 

Ideja par audio gida izveidi detektīva žanrā dzimusi jau 2022.gada sākumā. "Kādā Auces puses jauniešu spēļu vakarā atklājām, ka vairākām jaunietēm patīk skatīties detektīvus. Piedāvāju kopīgiem spēkiem izveidot stāstu vēsturiska detektīva žanrā, jo man bija sapnis radīt pasākumu ar melnu piesitienu - detektīva manierē," stāsta detektīva scenāriste un idejas autore Vija Kurpniece.

Ir zināms, ka grāfs Frīdrihs fon Mēdems, iznomājot daļu muižas zemju Auces miesta būvniecībai, ir licis pamatus Auces pilsētai. Lai izzinātu Vecauces muižas vēsturi, noslēpumus, stāstus un leģendas, Auces Jauniešu mājas "Pilnīgs kosmoss" jaunieši devās uz Vecauces pili un vēlāk ar aizrautīgu interesi piedalījās detektīva stāsta izveidē, audioierakstu veikšanā, iejūtoties visdažādākajās lomās. Audio stāstu vizuāli papildina senatnīgs video un galveno varoņu vēsturisku bilžu galerija.

Lai saņemtu audiogidu, mobilajā ierīcē jāielādē bezmaksas lietotne "Echoes.xyz", jāsameklē stāsts "Vecauces muižas noslēpumi" un jāsāk ceļš pie Vecauces pils, sekojot audio stāstam un tā norādēm.

Detektīva spēli izveidojusi biedrība "JM Jumis" sadarbībā ar Mācību un pētījumu saimniecību "Vecauce", biedrību "Vecauces muiža" un Auces Jauniešu māju "Pilnīgs kosmoss". Audio pastaiga tapusi ar Dobeles novada Izglītības pārvaldes finansiālu atbalstu, īstenojot jauniešu un jaunatnes biedrību projektu "Audio pastaiga vēsturiska detektīva žanrā".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.