Aicina pieteikties Latvijas Metālmūzikas gada balvai

Kultūra
VS.LV 20:28, 28.12.2022 0

Līdz nākamā gada 15.janvārim Latvijas smagās mūzikas grupas un izdevēji var iesniegt pieteikumus Latvijas Metālmūzikas gada balvai, informēja pasākuma rīkotājs Valdis Bērzvads.

 

Viņš atzīmēja, ka Latvijas Metālmūzikas gada balvas piešķirs par veikumu trīs gadu laikā, suminot labākos 2020., 2021. un 2022.gada ierakstus un māksliniekus.

Bērzvads atgādināja, ka iepriekšējo reizi mūziķi un izdevēji bija aicināti iesniegt vērtēšanai smagās mūzikas ierakstus 2020.gada nogalē. Tomēr, lai arī veikums tolaik tika apkopots, publisku pasākumu pagaidu aizlieguma ieviešanas dēļ balvu pasniegšana nenotika.

"Šīs nedienas turpinājās arī nākamajā ziemas sezonā, tālab 2021.gada ierakstu apkopošana nemaz netika uzsākta. Pasākumu norise pamazām atgriezusies ierastajā gultnē, laiks atgriezties arī Latvijas Metālmūzikas gada balvai," uzsvēra balvas organizators.

Tā kā pieteikumi par 2020.gadu jau savulaik tika iesūtīti, Latvijas Metālmūzikas gada balvas organizatori aicina Latvijas smagās mūzikas grupas un izdevējus iesniegt 2021. un 2022.gadā tapušus ierakstus albuma vai minialbuma formātā.

Pieteikumi tiks gaidīti līdz 2023.gada 15.janvārim. Pieteikumā jānorāda saite uz interneta vietni vai straumēšanas servisu, kur pieejama ieraksta digitālā versija, kā arī obligāti jānorāda ieraksta izdošanas gads. Pieteikšanās Latvijas Metālmūzikas gada balvai ir bez maksas.

Uzvarētājus noteiks žūrija un interneta balsojums. Šajā reizē žūrija par katru vērtējamo gadu atlasīs piecus labākos ierakstus, kurus izvirzīt interneta balsojumam.

Interneta balsošanas sākums tiks izziņots 23.janvārī, bet pati balvu pasniegšanas ceremonija notiks 10.februārī klubā "Melnā piektdiena".

Latvijas Metālmūzikas gada balvas pasniegšana šogad notiks divpadsmito reizi. Tās iniciatori ir apvienības "Zobens un lemess" un mūzikas kluba "Melnā piektdiena" pārstāvji, kas ar metālmūzikas pasākumu organizēšanu nodarbojas kopš 1996.gada.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).