Liepājā notiks Andras Manfeldes un Intas Kamparas grāmatu atvēršanas svētki

Kultūra
Facebook 12:03, 22.11.2022 0

Piektdien, 25.novembrī, pulksten 18 Liepājas muzeja filiālē Kungu ielā 24 notiks Andras Manfeldes ceturtās dzeju grāmatas "Poēma ar mammu" (izdevējs apgāds "Dienas grāmata") un Intas Kamparas debijas krājuma "Svilpaunieces" (izdevējs biedrība "Literatūras Kombains") atvēršanas svētki.

 
Foto: LSM

Abas literātes dalīsies pārdomās "vai viegli būt dzejniekam?" un ieskicēs nākotnes ieceres. Par muzikālo noskaņu rūpēsies mūziķis Viktors Boks, informē Liepājas muzeja filiāles "Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams"" vadītāja Ieva Dzintare.Rakstniece Andra Manfelde uzsver, ka grāmata "Poēma ar mammu" ir dzejas cikls, kas stāsta par viņas bērnību, kas pavadīta "Kalniešu" mājās netālu no Kuldīgas. Grāmatā ir atrodami ne tikai tādi svešvārdi un apvidvārdi, kā "kombikorms, kukunis, butele" un citi, bet arī tajā ietvertas atmiņas par dzimtas sievietēm.

"Manas bērnības notikumi, vai tas būtu ceļojums ar ķerru uz autoveikalu vai piena dzeršana no "spaņņa", šie bērnības pieredzējumi sakņojas mūsos visos un dzīves gaitā izaug tieši par tik lieliem un skaistiem kokiem, kur spēj nosēsties paradīzes putni," saka Andra Manfelde.

Savukārt Inta Kampara ir dzejniece, kas dzīvo starp "daudziem kokiem, plašiem klajumiem". Viņas dzeja ir kurzemnieciski tieša, bagātīgi piesātināta ar Kurzemes kolorīto rokrakstu.Ieeja grāmatu atvēršanas svētkos ir bez maksas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.