Notiks ikgadējais valsts svētku koncerts, ko varēs vērot TV

Kultūra
VS.LV 10:44, 17.11.2022 0

Par godu Latvijas proklamēšanas 104. gadadienai Valsts prezidenta kanceleja, Kultūras ministrija un VSIA "Latvijas koncerti" 18. novembrī rīkos ikgadējo svētku koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī.

 

Koncertā skanēs latviešu komponistu skaņdarbi Latvijā pazīstamu un atzītu mākslinieku izpildījumā. Koncerta translācija no Latvijas Nacionālā teātra būs skatāma LTV1 plkst. 18.40, kā arī klausāma "Latvijas Radio 3"-"Klasika" tiešraidē plkst. 18.00.

Latvijas Nacionālā teātra koncerta diriģents un mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš atzīmē, ka koncerta programmas saturiskais un muzikālais centrs ir Zigmara Liepiņa skaņdarbs "Agnus Dei" jeb "Dieva jērs". Paturot prātā šo vadmotīvu, tika veidota arī visa pārējā valsts svētku programma - piemeklēti aktuālākie latviešu autoru skaņdarbi un mākslinieki.

Koncertā skanēs Jura Karlsona "Jāņu diena" no baleta "Antonija#Silmači", Georga Pelēča "Peoniju deja", Natālijas Mundas "Sapņu pārdevēja", Jāņa Ķirša "Mēnestiņš" un "Saulītes Zelts", ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova "Vakara serenāde" no 2002.gadā tapušā cikla "Klusa mūzika stīgām", Valta Pūces "Credo" - trešā daļa no nesen tapušā "Koncerta čellam", kas 18.novembra vakarā piedzīvos savu pirmatskaņojumu, Liepiņa "Agnus Dei" no "Mesa 2020" un grupas "Instrumenti" skaņdarbs "Ugunskura vieta ar skatu uz Latviju".

Koncertā piedalīsies Latvijā pazīstami skatuves mākslinieki: Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska, dziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine, mūziķi Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns, čellists Valters Pūce, koklētāja Līga Griķe, ērģelniece Kristīne Adamaite, valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", "Rīgas Doma zēnu koris", diriģents Jānis Liepiņš. Koncerta režisors - Reinis Suhanovs, koncerta vadītājs - Latvijas Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.