Miris pazīstamis mūziķis Ivo Stankevičs jeb Skrips; nāves apstākļi ir traģiski

Kultūra
09:03, 23.02.2021 0

Mūžībā devies grupas “Inokentijs Mārpls” un citu muzikālo projektu dalībnieks, mūziķis Ivo Stankevičs, pazīstams kā Skrips, vietnē “Facebook” vēsta grupas pārstāvji.

 
Foto: LETA

Grupas līderis Raimonds Lagimovs jeb Dambis konkretizējis, ka Skrips izkritis no trešā stāva loga savās mājās, bet sīkākas detaļas par negadījumu viņš nezinot.

Ivo Stankevičs kolēģu vidū pazīstams un novērtēts kā virtuozs basģitārists. Radošajā darbībā visvairāk saistīts ar pankroka grupu “Inokentijs Mārpls”, bet spēlējis arī eksperimentālās mūzikas grupā “Amorālā psihoze” un līdzdarbojies “Ralfs Eilands & Regeja orķestris” programmas veidošanā, kā arī bijis skolotājs.

PSRS un Latvijas pankroka grupa “Inokentijs Mārpls” dibināta 1985. gadā, tās ieguldījums pankroka attīstībā Latvijā vērtēts kā īpaši ievērojams, un grupa tiek uzskatīta par PSRS smagā pankroka aizsācējiem. Grupa koncertējusi daudzos pagrīdes festivālos, kā arī spēlējusi ārpus Latvijas. 2020. gadā iznāca režisores Aijas Bley dokumentāli muzikālā filma "Mēs gribējām izmainīt pasauli" par grupas "Inokentijs Mārpls" mūziķiem Dambi un Skripu un mūzikas apskatnieku Uldi Rudaku.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Kultūra Protestētāji pie BBC biroja Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Lasiet arī

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".