Patlaban ir ziņas par 26 Baltkrievijā apcietinātiem Latvijas valstspiederīgajiem

Kriminālziņas
LETA 09:24, 28.10.2024 0

Ārlietu ministrijai (ĀM) patlaban ir ziņas par 26 Baltkrievijā apcietinātiem Latvijas valstspiederīgajiem, aģentūrai LETA norādīja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

 
Foto: pixabay

Viņa uzsvēra, ka Latvijas konsulāts Vitebskā tiem sniedz nepieciešamo un iespējamo konsulāro atbalstu, vienlaikus konsulārās palīdzības sniegšanu Baltkrievijā apgrūtina tiesiskuma trūkums šajā valstī, kā arī kopš Baltkrievijas atbalstītā Krievijas iebrukuma Ukrainā līdz minimumam samazinātā sadarbība ar Baltkrieviju tieslietās un citās jomās.

Eglīte atzīmēja, ka Baltkrievijā netiek ievērots tiesu neatkarības princips, un tas būtiski palielina fiktīvu lietu ierosināšanas risku pret Eiropas Savienības pilsoņiem. Ievērojot šo un citus drošības riskus, ĀM stingri aicina Latvijas valstspiederīgos uz Baltkrieviju neceļot.

ĀM preses sekretāre klāstīja, ka Latvijas vēstniecībā Krievijā 2024.gadā ir saņemta informācija par 13 aizturētajiem. Pēc Eglītes paustā, arī Latvijas vēstniecībai Krievijā sniegt konsulāro palīdzību Latvijas valstspiederīgajiem ir sarežģīti un vēstniecībai ir ierobežotas iespējas sadarbībai ar Krievijas varas iestādēm.

Tāpat, pēc ĀM pārstāves paustā, bieži vien netiek saņemta informācija par Krievijā aizturētajiem Latvijas pilsoņiem. Ņemot vērā saspringto starptautiskās drošības situāciju, kā arī neprognozējamo iekšpolitisko attīstību Krievijā, ĀM atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas ECT liek Latvijai samaksāt 650 eiro par pašvaldības policijas veikto aizturēšanu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ir atzinusi tiesību uz personisko brīvību pārkāpumu pret Latviju ierosinātajā lietā "Timofejevs pret Latviju", aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Kriminālziņas Policija: neviens no atrastajiem migrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē

Neviens no līdz šim Latgalē atrastajiem iespējamiem nelegālajiem imigrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Kriminālziņas Atgādina par īpašuma drošību

Valsts policijā saņemta informācija par zādzībām no dārza mājiņām Dienvidkurzemes novadā, Dunikas pagastā. Iedzīvotāji konstatējuši, ka zagļi, atlaužot īpašumus, nozaguši dažādas mantas. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi.

Kriminālziņas NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir liegusi pieeju 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši vismaz seši krievu lidroboti

Baltkrievijas teritorijā ielidojuši vismaz seši uzbrukuma lidroboti "Shahed", kurus krievi naktī uz otrdienu raidīja uz Ukrainu, paziņojusi organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojums sociālajos tīklos.