Krāslavas novadā nelegālais imigrants mēģinājis atņemt robežsargam ieroci

Kriminālziņas
LETA 19:33, 01.10.2024 0

Krāslavas novadā viens no nelegālajiem imigrantiem mēģinājis atņemt robežsargam ieroci.

 
Foto: LETA

19.septembra vakarā Krāslavas novadā robežsargi konstatēja apmēram 40 personu grupu, kas nelikumīgi šķērsoja Latvijas robežu no Baltkrievijas puses.

Robežsargi pavēlējuši apstāties, taču personas sākušas skriet dažādos virzienos. Daļai personu izdevās atgriezties Baltkrievijā pa izgrieztu caurumu pastāvīgā žogā, bet otru daļu robežsargi aizturēja.

Veicot personu aizturēšanu, viena persona metās bēgt, tad strauji apstājās un, kad tai pietuvojās robežsargs, likumpārkāpējs mēģināja ieķerties robežsarga ieroča makstī un izraut no tās dienesta ieroci.

Robežsargs atvairīja šo ieroča atņemšanas mēģinājumu, taču likumpārkāpējam izdevās aizbēgt uz Baltkrievijas pusi.

Šogad no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 4498 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 18 cilvēki.

Valdība iepriekš nolēma līdz 31.decembrim pagarināt pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā. Līdz šim šāds režīms bija noteikts līdz 12.septembrim.

Pastiprinātās kontroles režīms noteikts Ludzā un Ludzas novada pagastos, Krāslavā un novada pagastos, Augšdaugavas novadā, Daugavpilī un Rēzeknes novada Kaunatas pagastā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tieslietu ministrija izstrādājusi seksuālās uzmākšanās definīciju

Saeimas Juridiskās komisija trešdien atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) piedāvāto seksuālās uzmākšanās definīciju, kuru lietos, nosakot administratīvo atbildību.

Kriminālziņas Pie veikala «Lats» Grobiņā līdz nāvei piekauts vīrietis

Pēc negadījuma pie veikala "Lats" Grobiņā miris vīrietis, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Aizturēti vēl astoņi ar telefonkrāpšanām saistīti naudas kurjeri

Rīgā, Ogrē, Daugavpilī un Liepājā aizturēti vēl astoņi ar telefonkrāpšanām saistīti naudas kurjeri, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Rēzeknē vilciens nāvējoši sabrauc cilvēku

Otrdienas agrā rītā Rēzeknē vilciens nāvējoši sabraucis cilvēku.

Lasiet arī

Sabiedrība «Pūķa zobi», prettanku eži, dzeloņdrāti. Austrumu robežas stiprināšana turpinās

Latvijas austrumu robežas militārajā stiprināšanā tuvāko piecu gadu laikā tiks ieguldīti kopskaitā 303 miljoni eiro.

Pasaule Baltijas valstis aicina ES izbūvēt aizsardzības līniju gar robežu ar Krieviju

Baltijas valstis un Polija kopīgā vēstulē aicinājušas Eiropas Savienību (ES) izbūvēt aizsardzības līniju gar bloka robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, lai pasargātu ES no Maskavas militārajiem draudiem un hibrīdkara aktivitātēm, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Igaunija uz divām dienām slēdz Narvas robežkontroles punktu

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments sestdien un svētdien slēgs Narvas robežšķērsošanas punktu cilvēku plūsmai virzienā uz Krieviju, jo Krievijas robežsargu palēninātā darba dēļ izveidojušās garas rindas.

Interesanti fakti Rinkēvičs iepazīstas ar žoga būvniecību uz robežas (+FOTO)

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien apmeklēja Latvijas austrumu robežu un Valsts robežsardzes struktūrvienības Latgalē - Grebņevas un Šķaunes robežapsardzības nodaļas.