Diennaktī pieķerti 16 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā

Kriminālziņas
LETA 14:26, 21.07.2024 0

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 16 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, kā arī viens transportlīdzekļa vadītājs pieķerts par braukšanu narkotisko vielu iespaidā, informē Valsts policija.

 
Foto: LETA

Par braukšanu reibumā deviņi transportlīdzekļu vadītāji pieķerti Rīgas reģionā, trīs Vidzemē, divi Kurzemē un pa vienam Latgalē un Zemgalē. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā autobraucējs pieķerts Kurzemē.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi. Vienlaikus par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un braukšanu narkotisko vielu iespaidā sākti 12 kriminālprocesi. Automašīnas konfiskācija tiks piemērota četros gadījumos.

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 245 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Vidzemē - 92, Kurzemē - 83, Latgalē - 58, Rīgas reģionā - septiņi, bet Zemgalē - pieci.

Tāpat pieci transportlīdzekļu vadītāji pieķerti par agresīvu braukšanu, tostarp trīs Kurzemē, viens Vidzemē un viens Zemgalē.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 450 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Vidzemē fiksēti 139 administratīvie pārkāpumi, bet Kurzemē - 114.

Jau vēstīts, ka 2022.gada novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 11 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 11 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet trīs autovadītāji - narkotisko vielu reibumā.

Kriminālziņas Līgo dienā pie stūres pieķerti 20 dzērājšoferi

Līgo dienā Latvijā aizturēti 20 dzērājšoferi un viens vadītājs narkotisko vielu iespaidā, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 18 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 18 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet divi autovadītāji - narkotisko vielu reibumā, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Diennakts laikā uz Latvijas autoceļiem apturēti astoņi piedzērušies šoferi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi astoņus automašīnu vai motociklu vadītājus alkohola reibumā, liecina policijas apkopotā informācija.